Σελίδες

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

4η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ «Τοπικές ποικιλίες - τοπικοί πολιτισμοί - τοπικές οικονομίες: Στην περίοδο της κρίσης» Παρασκευή 10/3/2017 - ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ


8:30 - 9.00 Προσέλευση - Εγγραφές
9:00 – 9.30 Χαιρετισμοί
1η Συνεδρία: Ιστορική και Πολιτισμική Προσέγγιση των Τοπικών Ποικιλιών
Προεδρείο: Κ. Κριμπάς, Ακαδημαϊκός – Α. Παπαδόπουλος, Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου
9:30 - 09.45
Α. Πανοπούλου, Κύρια ερευνήτρια, ΙΙΕ,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Καλοί χριστιανοί και ρωμάνες: Αχλάδια και άλλες ποικιλίες οπωρολαχανικών
από τις βενετοκρατούμενες ελληνικές περιοχές
9.45 – 10.05
M. Vishnyakova, Professor VIR -
Ρ. Θανόπουλος, Γ.Π.Α. - Π. Μπεμπέλη,
Καθηγήτρια Γ.Π.Α. - T. Ozerskaya, Leader of
Plant Introduction Group, VIR
Συλλογή τοπικών ποικιλιών του Ν. Vavilov στην Ελλάδα το 1926 -
N. Vavilov's collections of landraces in Greece at 1926
10.05 – 10.20
Α. Οικονόμου, Zιευθύντρια ερευνών, ΚΕΕΛ,
Ακαδημία Αθηνών
Η έννοια του «τοπικού» στην έρευνα του αγροδιατροφικού συστήματος.
Μια λαο-εθνο-ανθρωπολογική προσέγγιση
10.20 – 10.30 Συζήτηση
10.30 – 11.00 Zιάλειμμα – Καφές
2η Συνεδρία: Η ανταπόκριση των τοπικών κοινωνιών στις αποστολές του Γ.Π.Α.
Προεδρείο: Γ. Βλάχος, Επ. Καθηγητής Γ.Π.Α. - Ή. Νανοπούλου, Όμιλος Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς
νήσου Λήμνου ’’Ανεμόεσσα’’
11.00 – 11.10
Θ. Καρανικόλας, Γεωπόνος, Τμήμα Αγροτικής
Ανάπτυξης Λήμνου, Π. Ε. Λήμνου, Περιφ. Β. Αιγαίου
Τοπικές ποικιλίες: το Γ.Π.Α. φορέας ανάπτυξης της πρωτογενούς
παραγωγής της Λήμνου
11.10 – 11.20
Χ. Ζυγογιάννη, Σύμβουλος Οικοτουρισμού,
Συντονίστρια Επικοινωνίας Προγράμματος
LIFE Σκύρου
Η συμμετοχή των κατοίκων της Σκύρου στη διάσωση των τοπικών ποικιλιών
του νησιού τους
11.20 – 11.30 Ι. Zροσινού, Γεωπόνος M.Sc. (Agr), ΥΠ.Α.Α.Τ.
Η έρευνα για τις τοπικές ποικιλίες και οι τοπικές κοινωνίες: η περίπτωση της
Μεσσηνίας
11.30 – 11.40
Μ. Ράφτη, Γεωπόνος M.Sc., Προϊσταμένη
Z.Α.Ο.Κ., Π. Ε. Νήσων
Ταξίδι στα Κύθηρα για αναζήτηση τοπικών ποικιλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου