Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015


Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015, ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο Σαράτση, ο Hillel Schwartz θα μιλήσει με θέμα Grime, Time, and the Idea of Medea.
Σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Ίδρυμα Ωνάση.
Η διάλεξη θα δοθεί στα αγγλικά και αποτελεί την εναρκτήρια διάλεξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΙΑΚΑ.
Ο Hillel Schwartz είναι πολιτισμικός ιστορικός που έχει δημοσιεύσει διεξοδικά πάνω σε ζητήματα που αφορούν τον θόρυβο και τον ήχο, τα αντίγραφα και την κιναισθητική, τις φαντασιώσεις του σώματος και τους μετασχηματισμούς της χιλιετηρίδας. Είναι, επίσης, ποιητής που το έργο του έχει ευρέως δημοσιευτεί και έχει συνεργαστεί στη μετάφραση πέντε βιβλίων Κορεατικής ποίησης. Ζει στην Καλιφόρνια, όπου έχει διδάξει στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ιστορίας, των Ανθρωπιστικών Σπουδών, της Λογοτεχνίας, των Θρησκευτικών Σπουδών και των Οπτικών Τεχνών, και υπήρξε επικεφαλής στην ίδρυση του κυρίως προγράμματος σπουδών στο UC San Diego's Sixth College με αντικείμενο τον Πολιτισμό, την Τέχνη και την Τεχνολογία. Διετέλεσε πρόσφατα υπότροφος της Αμερικανικής Ακαδημίας στο Βερολίνο.

Περίληψη

Στις κοινωνικές, πολιτισμικές και ιστορικές περιστάσεις, ο θόρυβος προσδιορίζεται από ένταση σχέσεων μέσα στο χρόνο, παρά από ντεσιμπέλ και συχνότητες. Ο θόρυβος μπορεί να είναι, επίσης, πολυτροπικός, να διασχίζει μεταξύ αισθήσεων και μέσων, όπως και γενεών. Διερευνώντας την ιστορία του θορύβου στη διάρκεια, ειδικότερα, των τριών τελευταίων αιώνων στη Δύση ο Hillel Schwartz θα εξετάσει τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες ο θόρυβος έρχεται στο προσκήνιο και τις συνέπειες στην κατανόηση των σύγχρονων μέσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου