Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Βιβλιοπαρουσίαση Κ. Αρώνη, Οι ήρωες της αυλής, ένα επικό αφήγημα, ΙΑΝΟΣ 2021, ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ, Σάββατο 27/11ου - 3:00' μμ ΔΕΒΘ - Περίπτερο 13 - Αίθουσα «Φιλολογικό καφενείο»


Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρευρίσκεται στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει, μεταξύ άλλων, το βιβλίο του Κώστα Αρώνη«Οι ήρωες της αυλής».

Για το βιβλίο μιλούν:

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου κάνει η συγγραφέας και φιλόλογος, Αλεξάνδρα Μυλωνά.

Το σπίτι όπου γεννήθηκα κι εκεί όπου μένω βρίσκεται στην Εγνατία, στην πλατεία των Μακεδονομάχων, από την πάνω πλευρά της πλατείας. Εκεί έχει ένα μεγάλο πάρκο που είναι καινούργιο εκτός από το σιντριβάνι που υπάρχει στο κάτω μέρος του πάρκου και που είναι διατηρημένο από παλιά. Παλιότερα, η μισή έκταση του πάρκου ήταν αλάνα και είχε πάντα παρκαρισμένα κάτι μεγάλα λεωφορεία και ήταν πολύ άσχημα. Τώρα με τη νέα του μορφή αυτά έφυγαν και είναι όλα μια χαρά. […] […]

Στην κάτω γωνία από την ανατολική πλευρά της πλατείας, βρίσκεται το σχολείο μου, είναι το 37ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Δίπλα ακριβώς στο σχολείο βρίσκεται «Η γωνιά του βιβλίου», της κυρά Χρυσούλας της Κάτου. Από εκεί παίρνουμε ό,τι μας χρειάζεται για τις ανάγκες του σχολείου, όπως τετράδια, μολύβια, χειροτεχνίες και τέτοια. Εγώ ανακαλύπτω συνέχεια ότι κάποιο μικρό πράγμα θα μου λείπει –μια σβηστήρα ας πούμε ή μια ξύστρα– και πηγαίνω, γιατί κάθε φορά που μπαίνω μέσα για να αγοράσω κάτι, ενθουσιάζομαι.

Μου φαίνεται πως το βιβλιοπωλείο είναι μεγαλύτερο από το σχολείο μας. Είναι πολύ όμορφο να κοιτάς τριγύρω, τα βιβλία στα ράφια, τα παιχνίδια στις κρεμάστρες, μυρίζει όμορφα και η κυρά Χρυσούλα μ’ αγαπάει. Έχει κι έναν γιο, μεγάλο και ψηλό που τον λένε Γιώργο. Αυτός θέλει να γίνει συγγραφέας κι έρχεται συνέχεια στην τάξη και μας λέει εξυπνάδες και αστεία. Με κάποια από αυτά γελάμε πολύ.

Ο Κώστας Αρώνης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι αρχιτέκτων, ζωγράφος και εικονογράφος. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ενώ για ένα διάστημα συνέχισε τις σπουδές του στη Φιλοσο­φική Σχολή του ΑΠΘ. Πραγματοποίη­σε πολλές ατομικές και συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγρα­φικής και κόμικς στην Ελλάδα και διεθνώς.

Έργα του υπάρχουν σε ιδιω­τικές, δημοτικές και δημόσιες συλλο­γές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ως εικονογράφος έχει συνεργαστεί με μεγάλους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και ως σκηνογράφος συνεργά­στηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με ιδιωτικούς θι­άσους της Θεσσαλονίκης.

Έχει εκδώ­σει τρία βιβλία. Μία συλλογή διηγη­μάτων και μία νουβέλα από τις εκδό­σεις Ιανός και ένα μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Γράφημα, ενώ περισσό­τερες από σαράντα ιστορίες κόμικς με σενάριο και εικόνες δικές του έχουν δημοσιευθεί από εκδοτικούς οίκους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου