Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Αντα Ψαρρά,ΜΜΕ: βαρέλι δίχως πάτο!, ΕΦΣΥΝ, 21.7.15


grafiti_ginaikes.jpg

ΜΜΕ: βαρέλι δίχως πάτο!Εξευτελιστικά σεξιστικά σχόλια ξεχειλίζουν από τις ναυαρχίδες του Τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Είναι βέβαια σε όλους τους δημοσιογράφους απολύτως γνωστό ότι η σύντροφος του πρωθυπουργού δεν έχει δώσει καμία συνέντευξη διότι αυτή είναι η άποψή της και πολύ περισσότερο δεν έχει μιλήσει σε «παρέες» για τα σχέδια του πρωθυπουργού.
Το απολύτως φαντασιακό δημοσίευμα, που είχε μοναδικό στόχο τη Δ. Στράτου, σύζυγο του Γιάνη Βαρουφάκη, σε... αντιδιαστολή με την Μπ. Μπαζιάνα, διανθισμένο με τα μισογύνικα σχόλια του τύπου «η μια πήγε για ψώνια αλλά η άλλη έμεινε στο ξενοδοχείο» ή «η χαμηλών τόνων (!) Μπέτυ δεν θαμπώθηκε με τα φανταχτερά χρώματα, τις καουμπόικες μπότες και τα ακριβά κολιέ» ή ότι «το ζεύγος Τσίπρα δεν χόρεψε στον γάμο της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μήπως κάτι ήξεραν;», αλλά και η δημοσίευση των φωτογραφιών των δύο γυναικών ήταν μια καλή αφορμή για να πουλήσουν όχι απλά αέρα κοπανιστό αλλά και την άποψή τους για τις γυναίκες (της Αριστεράς).
Προηγήθηκαν και συνεχίζουν παράλληλα να παρελαύνουν τα δημοσιεύματα και οι προσφωνήσεις της αν. υπουργού Μετανάστευσης, ακόμα και από τους υποτιθέμενους έγκυρους και σοβαρούς δημοσιογράφους του ΔΟΛ, ως «κυρα-Τασίας», για να μην αναφερθούμε στα εξευτελιστικά σεξιστικά σχόλια απέναντι στην πρόεδρο της Βουλής αλλά και στη βουλευτή Ραχήλ Μακρή όχι για κάτι που είπαν ή για την άποψή τους αλλά για τις ενδυματολογικές τους συνήθειες και για άλλα πολύ χειρότερα, που είναι χυδαίο να αναπαραχθούν.
Οι παντελονάτοι αυτοί δημοσιογράφοι, που θεωρούν τον εαυτό τους πολιτισμένο και Ευρωπαίο και ασχολούνται με το αν μια γυναίκα πολιτικός είναι «χοντρή» ή «άσχημη» ή αν «κάνει ψώνια» ή αν «είναι σεμνή ή εξεζητημένη» ή αν «το τσούζει», είναι φανερό ότι είναι εξαιρετικά υπανάπτυκτοι και αγοραίοι.
Οι γυναίκες όμως δημοσιογράφοι που εμφανίζονται δίπλα τους στα δελτία, που γράφουν δίπλα τους στις εφημερίδες και που παίζουν σημαντικό ρόλο στο μιντιακό προφίλ είναι τόσο πολιτικά τυφλωμένες ώστε να παραμένουν αδιάφορες μπροστά σ’ αυτήν την άθλια σεξιστική και μισογύνικη προπαγάνδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου