Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

"Μύθοι, μνήμες και μυστήρια" (1.10.2015, ΩΡΑ 20:00) "Η Ελλάδα του Μίκη" (13.10.2015, ΩΡΑ 20:00) · "Αϊβαλί" (31.10.2015, ΩΡΑ 19:30)



-          Η έκθεση «Myths, memories and mysteries : how artists respond to the past» - Μύθοι,  αναμνήσεις και  μυστήρια: πώς οι καλλιτέχνες ανταποκρίνονται στο παρελθόν»,  που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, αποτελεί μία πρόταση του Edinburgh University’s Department of Classics  και του  Bede’s Word Anglo – Saxon Museum in Jarrow στην Αγγλία  με την υποστήριξη του Arts Council England Arts Council of England  και του Yanni Petsopoulos (AXIA Byzantine & Islamic Art). http://bit.ly/1LZo9vz
-          Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 20.00, εγκαινιάζεται η έκθεση "Η Ελλάδα του Μίκη", η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με πολλή μεγάλη επιτυχία στην ΙANOS Αίθουσα Τέχνης το καλοκαίρι του 2015 με αφορμή τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Στην Λάρισα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των ιδιαίτερων δεσμών της πόλης με τον κορυφαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο οποίος από το 1983 έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Λάρισας.  Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη διεκδίκηση της πόλης της Λάρισας για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.
http://bit.ly/1MD1l7H
-          Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου  2015 και ώρα 19.30, μετά από την Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη), τη Λέσβο (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου) και τα Χανιά (Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου), θα εγκαινιαστεί στη Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, η έκθεση με αφορμή την κυκλοφορία του graphic novelΑϊβαλί του Soloúp, από τις εκδόσεις Κέδρος.
Στην έκθεση παρουσιάζονται εικόνες, πρωτότυπα σχέδια και προσχέδια σε μολύβι από το Αϊβαλί, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες και αρχειακό υλικό που προέκυψε κατά την έρευνα. Περιλαμβάνονται θεματικές ενότητες για τον τρόπο κατασκευής και αφήγησης της ιστορίας με τη μορφή comics αλλά και τη χρήση πηγών (cartpostal, παλιές φωτογραφίες, στολές, πλοία, κλπ.) κατά την σχεδίαση.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν ο συγγραφέας Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) και η Καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κα Πηνελόπη Παπαηλία. Το συντονισμό θα έχει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ κα Μάνια Γκουσιάρη.

http://bit.ly/1OFTg5l
https://www.youtube.com/watch?v=M-pP6JzroEI


Πληροφορίες
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα
Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα
τηλ. 2410 621205-4
Email:dplarisas@yahoo.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου