Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μιχάλης ΜορφονιόςΤις πιο ωραίες Κυριακές…,EFSYN,11.3.16,

Τις πιο ωραίες Κυριακές…


Τα παλιά τα χρόνια τα ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό θεωρούνταν ως το γεγονός της εβδομάδας για να μην πούμε του μήνα!  Όλοι όσοι ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο τα περίμεναν πως και πως γιατί σε αυτά τα παιχνίδια έρχονταν αντιμέτωποι οι δύο «αιώνιοι», όπως τους χαρακτήριζαν, αντίπαλοι και η αγωνία για την έκβαση των αγώνων ήταν τεράστια. 
Θυμάστε το τραγούδι της Πρωτοψάλτη σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική Σταμάτη Κραουνάκη; 
Τις πιο ωραίες Κυριακές
με λεμονάδες σπιτικές
τις είχαμε δροσίσει
με το Δομάζο αρχηγό
και το Σιδέρη κυνηγό
γιατ’ ήσουν Ένωση και εγώ
με χωρισμό σ’ είχα φοβίσει…
Καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.  Τώρα ο αγώνας που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους πράσινους θα διεξαχθεί μόνον και μόνον επειδή το απαιτεί το πρόγραμμα.  Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει προ πολλού και απλά οι παίκτες των δύο ομάδων θα επιδιώξουν τη νίκη για τους δικούς τους σκοπούς.
Ο Ολυμπιακός για να δείξει ότι παραμένει το αφεντικό στο ποδόσφαιρο και ο Παναθηναϊκός για να σβήσει τις μουντζούρες που έχει προκαλέσει η μέχρι τώρα διαδρομή του. Πιο πολύ καταπιάνονται οι περισσότεροι με τον… διαιτητή του αγώνα παρά με τους παίκτες και τους προπονητές. Το καταφέραμε κι αυτό στη χώρα μας, να χρησιμοποιούμε τα ριπλέι όχι για να βλέπουμε τα γκολ και να το ευχαριστιόμαστε αλλά για να διαπιστώνουμε αν ήταν πέναλτι και οφσάιντ.
Τι άλλο μας έλεγε η Άλκηστις από το άσμα που προαναφέραμε;   
Δε γυρνάνε λέμε, πίσω ποτέ,
τα καλά παιδιά σ’ εκείνα τα χρόνια
έρωτά μου τώρα πληγωμένε μου αητέ
στάχυα είμαστε στου χρόνου τ’ αλώνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου