Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ένας Μπαλοτέλι για την Ελλάδα





Ο Μπαλοτέλι είναι ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ιταλίας. Είναι ιδιαίτερα ικανός επιθετικός αλλά και ατίθασος. Χάρη στα δυο γκολ που πέτυχε εναντίον της Εθνικής Γερμανίας, η ομάδα του προκρίθηκε στο τελικό της Κυριακής, αντίπαλός του η Ισπανία.
   Οι συγκυρίες το ’φεραν κι ο παίχτης αυτός έγινε σύμβολο στην Ελλάδα αλλά και σ’ όλον τον ευρωπαϊκό νότο. Παρουσιάστηκε περίπου ως «δρακοντοκτόνος», μια κι έβγαλε από τη διοργάνωση τους αντιδημοφιλείς Γερμανούς. Αντιμετωπίστηκε ως ένας ήρωας του αδύναμου νότου , που τα έβαλε με την Μέρκελ, την εκπρόσωπο των δανειστών μας.
       Οι περιστάσεις γεννάνε εύκολα ήρωες και σύμβολα. Όταν οι πολλοί νιώθουν να προσβάλλονται και να αδικούνται, τότε διοχετεύουν την  ελπίδα τους σε κάποιον που αμφισβητεί τη δύναμη των ισχυρών. Αυτό έγινε και με τον Μπαλοτέλι.
       Ο Μαλοτέλι μπήκε ξαφνικά στο σαλόνι όλων των Ελλήνων. Εξέφρασε όσους έχουν πονέσει και υποφέρει αυτά τα δυόμισι χρόνια από την αναλγησία των ευρωπαίων ηγετών και την απρονοησία όσων Ελλήνων διαχειρίστηκαν την κρίση στο εσωτερικό. Οι πιο πολλοί περιορίστηκαν σε ροκάνισμα της αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Και τι δεν ειπώθηκε για τους ‘τεμπελχανάδες’ Έλληνες !
      Η Ελλάδα χρειάζεται έναν «Μπαλοτέλι». Έναν δηλαδή ηγέτη που θα έχει την ικανότητα αλλά και την άγνοια κινδύνου. Τα προγνωστικά ήταν υπέρ των Γερμανών. Ο Μπαλοτέλι αδιαφόρησε γι’ αυτό. Κατέβηκε στο γήπεδο, στηρίχτηκε στην ικανότητά του, επέδειξε θρασύτητα και κέρδισε. Μας λείπουν οι ηγέτες αυτού του τύπου, γιατί ο Μπαλοτέλι αποδείχτηκε ηγέτης. Οι μέτριοι στις δυσκολίες κρύβονται στη σκιά των ισχυρών . Δεν τολμάνε να αμφισβητήσουν τα δεδομένα. Ο Μπαλοτέλι αντιπαρέταξε τη δική του πρόταση. Τα δικά του γκολ.Και πέτυχε το στόχο. Ασφαλώς δεν θα γνωρίζει τον παλιό στίχο που τραγούδησε ο Λάκης Παπάς. «όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, τρατιώτη μου, για  πόλεμο δεν κάνει»(Έκτορας κι Ανδρομάχη, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι και στίχους Ιάκωβου Καμπανέλλη , από το ‘παραμύθι χωρίς όνομα’).
       Ήξερε όμως τη βασική αρχή της ζωής. Αγώνας, όχι λιποψυχία. Στη ζωή βγαίνει νικητής όποιος συγκρούεται.Όποιος έχει τεκμηριωμένη πρόταση.Όποιος φοβάται, καλύτερα να μην κατεβεί στο γήπεδο να αγωνιστεί.Έχει ήδη χάσει πριν ξεκινήσει ο αγώνας. Ας βάλουμε λοιπόν στη ζωή μας έναν Μπαλοτέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου