Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

5ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

                                               
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014


28, 29 & 30 Νοεμβρίου 2014

Αναλυτικό πρόγραμμα και ανοιχτή συζήτηση

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του 5ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, σας αποστέλλουμε το ωρολόγιο πρόγραμμα προβολών του Φεστιβάλ καθώς και την επίσημη μας αφίσα για φέτος.

Πέρα από το αφιέρωμα στον Jean Rouch και τη θεματική ενότητα της Ξενοφοβίας, θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι στην ενότητα Ειδικές Προβολές συμπεριλάβαμε την ταινία «Νεκρά Πουλιά» («Dead Birds», 1963) του Robert Gardner, που έφυγε από τη ζωή φέτος τον Ιούνιο. Το «Dead Birds» είναι, αν όχι η καλύτερη ταινία του σημαντικού αυτού δημιουργού, σίγουρα εκείνη που σημάδεψε την  καριέρα του και την μετέπειτα πορεία του, και το Φεστιβάλ την προβάλλει στη μνήμη του μεγάλου δημιουργού και ανθρωπολόγου.

Επίσης, θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι θα διοργανωθεί ανοιχτή συζήτηση την Κυριακή 30/11 στις 15:30 στο Exile Room με θέμα «Ξενοφοβία και Ανθρωπολογία» με τη συμμετοχή ειδικών καλεσμένων. Της συζήτησης θα προηγηθεί η προβολή της ταινίας «Άλλη Ευρώπη» της Rossella Schillaci.

Η είσοδος σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ είναι δωρεάν και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Οι προβολές έχουν μόνο αγγλικούς υπότιτλους.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες του φετινού προγράμματος στο www.ethnofest.gr.



Για περισσότερες πληροφορίες:

Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης (6945104788) – Χριστίνα Λιάπη (6973506618)
email: : info@ethnofest.gr


Αθηνάς 12, τρίτος όροφος,
Μοναστηράκι (απέναντι από την έξοδο του μετρό)
τηλ: 210-3223395


Χορηγός επικοινωνίας

www.toutestin.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου