Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Λακκιώτικη Πνευματική Δημιουργία

Ο Περιβαλλοντικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Δ Ε Θεσπρωτικού, θέλοντας για μια ακόμα φορά να καταγράψει, αναδείξει και τιμήσει τη μεγάλη και αδιαμφισβήτητη προσφορά των συγγραφέων συντοπιτών μας που έχουν καταπιαστεί με τη συγγραφή, διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:
Λακκιώτικη Πνευματική Δημιουργία
Οι Λακκιώτες πνευματικοί δημιουργοί, που έχουν συγγράψει και δημοσιεύσει βιβλία και έντυπα Λακκιώτικου ενδιαφέροντος, συμπληρώνουν έναν μακρύ κατάλογο με  περισσότερες από 100 εγγραφές. Σε αυτά, αν προσθέσουμε δημοσιεύσεις γενικού ενδιαφέροντος (επιστημονικά, λαογραφικά κλπ), ο κατάλογος πολλαπλασιάζεται, συνθέτοντας έτσι ένα ογκώδες και αξιέπαινο πνευματικό έργο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 11.00 (π.μ.) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού, με ομιλητές τους:
Λαοκράτης Βάσης με θέμα: «Το πολιτιστικό αντίδοτο στην κρίση που περνάει ο τόπος μας»
Τάκης Παπαδημητρίου με θέμα: «Τα βιβλία για τη Λάκκα μας. Η πολύτιμη προσφορά τους για την επιστροφή στις ρίζες μας».
Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Γιάννος
Μουσικά διαλείμματαΒασίλης Πνευματικός, δάσκαλος – μουσικός

Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  και έκθεση βιβλίων των Λακκιωτών συγγραφέων και ποιητών η οποία και θα διαρκέσει  μέχρι τις 14 Αυγούστου 2016 και θα μεταφερθεί σε κεντρικό σημείο της αγοράς του Θεσπρωτικού σε σημείο που θα ανακοινωθεί.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία της «Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών» η οποία δια του προέδρου της Λευτέρη Β. Τζόκα
βραβεύει και απονέμει τιμητικές διακρίσεις και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ζηρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου