Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η Άγνωστη Μικρά Ασία. Ιστορικό και αρχαιολογικό οδοιπορικό. Ομιλία του Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κου Γιάννη Πίκουλα.


ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ»

Η Άγνωστη Μικρά Ασία.  Ιστορικό και αρχαιολογικό οδοιπορικό.
Ομιλία του Καθηγητή Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κου Γιάννη Πίκουλα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένας διαφορετικός ταξιδιωτικός οδηγός για τη δυτική Μικρά Ασία κατά την αρχαιότητα, από τον Ελλήσποντο και την Προποντίδα έως τη ΝΑ Μεσόγειο, τα όρια Παμφυλίας και Κιλικίας στα ανατολικά της Alanya/Αλάγια, χώρο που κατείχαν 500 ελληνικές ή εξελληνισμένες πόλεις, θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και το Σωματείο «Φίλοι του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου». Ομιλητής θα είναι ο συγγραφέας κ. Γιάννης Αντ. Πίκουλας, Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας, Τμήμα ΙΑΚΑ, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με θέμα: Η Άγνωστη Μικρά Ασία.  Ιστορικό και αρχαιολογικό οδοιπορικό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.30-20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου (Αθανασάκη 1).
Υπόβαθρο του ταξιδιωτικού οδηγού αποτελούν τα ταξίδια μιας δωδεκαετίας και είναι βιβλιογραφικά ενήμερος έως την άνοιξη του 2016, ώστε να αποτελέσει ταυτόχρονα πανεπιστημιακό εγχειρίδιο και έγκυρο ταξιδιωτικό οδηγό.
Η διάρθρωση, το γράψιμο και η εικονογράφηση τον καθιστούν εύχρηστο και εύληπτο σε κάθε τύπο ταξιδιώτη: 592 σελίδες, 1148 έγχρωμες φωτογραφίες (η πλειονότητα του πονήσαντος), σχέδια και νέοι χάρτες, αναλυτική εισαγωγή (γεωγραφία και ιστορία), περισσότερες από 120 πόλεις και θέσεις (οι πλέον άγνωστοι και αξιοθέατοι ερειπιώνες), 15 μουσεία, στέμματα δυναστειών, πλήρης βιβλιογραφία, λεξιλόγιο και ευρετήριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου