Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Πάτρα: Mια παράσταση για τον ποιητή της θάλασσας, Νίκο Καββαδία, εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 08/10/2016





Το θέατρο act παρουσιάζει την ομάδα Dead Poets σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση για τον ποιητή της θάλασσας, τη ζωή και το έργο του, τις εμπειρίες και τα τραγούδια του, Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 21.30.
Η βάση της παράστασης είναι η λιτή παρουσίαση κομματιών της ζωής του ποιητή: περιστατικά που τον σημάδεψαν, ταξίδια και έρωτες που τον ενέπνευσαν, πρόσωπα που τον επηρέασαν, παιδικά και εφηβικά χρόνια. Όλα αυτά παρουσιάζονται επί σκηνής ως μια ενιαία σύνθεση μαζί με κλασσικά μελοποιημένα ποιήματά του από δυο φωνές, κιθάρα, βιολί, φλάουτο με την απαγγελία ποιημάτων του που δεν έχουν μελοποιηθεί, με ένα θεατροποιημένο κομμάτι από το πεζό έργο του «Βάρδια» και τέλος - ίσως το πιο ιδιαίτερο στοιχείο της παράστασης - με την τραγουδιστική ομιλία, την ανάδειξη δηλαδή της μουσικότητας των ποιημάτων του Καββαδία μέσα από την ένρυθμη εκφορά τους.
Φυσικά στην παράσταση ακούγονται τα γνωστότερα και πιο δημοφιλή μελοποιημένα έργα του ποιητή από τις συλλογές Ο σταυρός του Νότου και Οι Γραμμές των Οριζόντων του Θάνου Μικρούτσικου, όπως επίσης και η αναπαράσταση του μεγαλύτερου ποιήματος του Καββαδία, Μαραμπού σε ερμηνεία του Θεόδωρου Οικονομίδη.
Μια παράσταση που αποτελεί μια ευκαιρία μεταφοράς του θεατή σε ένα ταξίδι, συγκίνησης και κάθαρσης μέσα από την ποίηση το θέατρο και την μουσική.
Παίζουν:
Θοδωρής Οικονομίδης: αφήγηση-τραγούδι-κιθάρα-κρουστά
Αλέξανδρος Παππάς: βιολί- φλάουτο
Ειρήνη Αναγνώστου: φωνή, κρουστά
Σκηνοθεσία - σύλληψη - ενορχήστρωση: Θοδωρής Οικονομίδης
Παραγωγή: Dead Poets

Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122261

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου