Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Ημέρα Τραχανά από τη Συντροφιά Βλάχων Αθήνας, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 το




Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το ερχόμενο Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020 στις 18:00 το απόγευμα η Συντροφιά μας ανοίγει ξανά τον κύκλο των πετυχημένων διαδικτυακών συναντήσεων της περασμένης άνοιξης, με το πρώτο βιωματικό σεμινάριο παρασκευής και μαγειρέματος του γνωστού σε όλους μας γευστικού τραχανά.
Μέσα από το σεμινάριο θα ανακαλύψουμε τους ποικίλους τρόπους (τραχανάς, τραχανόπιτα, πέτουρα) με τους οποίους οι Βλάχοι και οι Βλάχες παρασκεύαζαν και μαγείρευαν το σιτάρι σε συνδυασμό με πρόβειο γάλα ή γιαούρτι.
Εξέχοντα μέλη της Συντροφιάς αρμάνικης και ρεμένικης καταγωγής θα μας καλωσορίσουν στα σπίτια τους και θα μας μυήσουν στα μυστικά της πλούσιας αυτής τροφής που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής κουζίνας των Βλάχων.
Στο τέλος θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση με όλους/ες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες να παρακολουθήσουν το σεμινάριο παρακαλούνται να απευθυνθούν στο sarmanjilor@gmail.com μέχρι την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου για να λάβουν τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο. Όσοι/ες έχουν παρακολουθήσει κάποιο τηλε-μάθημα ή τηλε-διάλεξη την περασμένη Άνοιξη έχουν ήδη λάβει στο mail τους τις σχετικές πληροφορίες.
Καλή μας αντάμωση!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου