Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   

       Στις 17 & 18 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Περιστερίου, το 4ο Διήμερο Συνέδριο για την ποίηση και την πεζογραφία που διοργάνωσαν η Λογοτεχνική-Συγγραφική Ομάδα “Ιδεόπνοον”, τα περιοδικά “Πνοές  Λόγου & Τέχνης”,  “iamvosart και η πολιτιστική εφημερίδα “Πνοές Πολιτισμού”.
   Την 1η μέρα, κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν οι “Περιοχές της Ελλάδας και διαφορετικότητες στο λόγο και την τέχνη” με ειδικό αφιέρωμα  στη Λέσβο, την ιστορία του νησιού, τη μυθολογία και τον πολιτισμό της.
    Έγιναν αναφορές  στους τρεις μεγάλους Λέσβιους λογοτέχνες, Οδυσσέα Ελύτη,  Στρατή Μυριβήλη και  Αργύρη Εφταλιώτη.
    Ομιλητές της 1ης ημέρας ήταν οι συγγραφείς και ερευνητές: Στρατής Γιαννίκος, Ερμόλαος Λινάρδος, Άρης Κυριαζής, Δημήτρης Καραμβάλης, Αρετή Γκιωνάκη και Νίκος Δεληγιάννης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Χριστόδουλος Τσακιρέλλης.
Προβολή φωτογραφικού υλικού για τη Λέσβο έκανε ο ζωγράφος Στράτος Ζάνταλης.
    Παράλληλα έγινε και η παρουσίαση του περιοδικού “Πνοές Λόγου και Τέχνης”(τεύχος 12-13) με το μεγάλο αφιέρωμα που έκανε για τη Λέσβο και στο οποίο συνεργάστηκαν οι: Τ. Χατζηαναγνώστου, Β. Βαγιάννης, Σ. Μολίνος , Χ.Τσακιρέλλης, Δ. Καραμβάλης, Μ. Αξιώτης,, Α.Καλάργαλης, Δ. Νικορέτζος, Ν. Βακάλης, Σ. Ζάνταλης,, Α. Καραμιχελάκης, Γ. Χατζηβασιλείου, Γ. Καμβυσέλλης, Χ. Δεσύλλας, Μ. Βλάχου-Καραμβάλη, Αρετή Γκιωνάκη, Νίκος Δεληγιάννης κ.ά.
     Τη 2η ημέρα, κύριο θέμα του Συνεδρίου ήταν η “Σύγχρονη Λογοτεχνία και Νέοι Λογοτέχνες” ενώ έγινε η απονομή των βραβείων του 8ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού εφήβων & ενηλίκων που διοργανώνουν κάθε χρόνο με εκατοντάδες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Λογοτεχνική – Συγγραφική Ομάδα “Ιδεόπνοον”  και τα περιοδικά “Πνοές  Λόγου & Τέχνης” και  “iamvosart”.
   Ομιλητές της 2ης ημέρας ήταν οι λογοτέχνες: Χρήστος Δεσύλλας, Αρετή Γκιωνάκη και Νίκος Δεληγιάννης, ενώ διάβασαν  κείμενά τους οι βραβευθέντες ποιητές και συγγραφείς.
  Παράλληλα έγιναν και οι παρουσιάσεις των ανθολογιών ποίησης και διηγήματος  που εκδίδουν οι Πνοές Λόγου & Τέχνης  με  ποιήματα και διηγήματα συμμετεχόντων στο διαγωνισμό και άλλων λογοτεχνών.
Τη φωτογραφική κάλυψη του Συνεδρίου έκανε η Δέσποινα Νικολαΐδη.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου