Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Το «νερό του Καματερού»,Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 18.00, στην αίθουσα Πολυμέσων


Φωτογραφία
Ιστορία
Αρχαιολογία
Κοινωνική Ανθρωπολογία

Αναζήτηση στο αρχείο εκδηλώσεων


Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 18.00, στην αίθουσα Πολυμέσων ο Ευάγγελος Αυδίκος (ΙΑΚΑ) θα μιλήσει με θέμα Το «νερό του Καματερού». Όταν η απελπισία συναντά τον κομπογιαννιτισμό.

Περίληψη

Στις 8 Φεβρουαρίου η εφ. Τα Νέα δημοσιεύει πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με το οποίο οι έλληνες πολίτες πληροφορούνται για την ύπαρξη ενός νέου φαρμάκου για την ίαση του καρκίνου. Τίτλος του άρθρου. «Καρκίνος: Ένα νέο φάρμακο ή νέα απογοήτευση; Ραδιενεργό νερό της Κω». Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από την ειδησεογραφία που διαμορφώνει το πολιτικό , κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο της εποχής. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός ΝΑΤΟ, γίνονται ζυμώσεις για την πλήρη ένταξη στην ΕΟΚ, η κυπριακή τραγωδία του 1974 και η τύχη των αιχμαλώτων είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Χρησιμοποιώντας το πραγματολογικό υλικό αυτής της υπόθεσης επιχειρείται να κατανοηθεί ο τρόπος που δομήθηκε η μεταπολιτευτική ελληνική κοινωνία και η σχέση της με το διεθνές περιβάλλον. Η προσέγγιση στηρίζεται στις έννοιες της μεθοριακότητας και του υπερφυσικού, καθώς και στις θεωρίες περί συνωμοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου