Λαμβάνω μηνύματα ανησυχητικά» είπε ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας στην τελετή έναρξης της 36ης διοργάνωσης την περασμένη Δευτέρα (16 Σεπτεμβρίου). Ο κ. Παπαδόπουλος αναφερόταν στην «απόφαση κατάργησης πολλών επιχειρήσεων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» καθότι στις 23 Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι διαδικασίες για το δεύτερο κύμα αξιολόγησης που στοχεύει στην κατάργηση δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης.«Ευελπιστώ το φεστιβάλ Δράμας να μην ανήκει σε αυτούς.»
Και εμείς ευλεπιστούμε για το ίδιο πράγμα. Το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας έχει τεράστια Ιστορία πίσω του. Τριάντα έξι χρόνια δεν είναι λίγα, ενώ πριν από 19 ο θεσμός διεθνοποιήθηκε. Η Δράμα είναι πυλώνας πολιτισμού και θεωρείται ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους της Ευρώπης. Πάρα πολλοί σκηνοθέτες υπήρξαν φυτώριά του έχοντας παρουσιάσει εκεί τις πρώτες ταινίες τους.
Το φεστιβάλ Δράμας έχει μόλις τρεις υπαλλήλους επ' αορίστου χρόνου αφού οι περισσότεροι δουλεύουν ως εποχικοί ή εθελοντικά. Η Δράμα δεν κοστίζει πολλά χρήματα και σίγουρα δεν κοστίζει πολλά στο Κράτος. Επιχορηγείται μεν από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά είναι κατά βάση θεσμός ενός δήμου, της Δράμας, που θεωρείται ακόμη «εύρωστος και ισχυρός» για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια του κ. Παπαδόπουλου. «Πιο πολλά δίνει ο δήμος απ'ότι το υπουργείο» ειπε συγκεκριμένα κάνοντας όμως ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι με την επικείμενη επίσκεψη της Τρόικα στις 22 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση είναι «υποχρεωμένη» να ανακοινώσει οργανισμούς που καταργούνται.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου