Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Δεν έχω λόγους να αμφισβητήσω τη διαβεβαίωση–δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη ότι η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει. Με την τελευταία (κατοικία) δεν ξέρω τι γίνεται.

ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)
 
 04/11/2013


ΑΤΑΚΤΩΣ (ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΣΚΟΠΩΣ ΠΙΑ) ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ (735)
 
Από
τον  Νίκο Επαμ. Φαλαγκάρα (nicfalag@yahoo.gr)

·         Μπορεί και να διασκέδαζε κανείς ακούγοντας κάποιον να ομολογεί δημοσίως ότι διασκέδαζε παρακολουθώντας τον Αμερικανό πρέσβη, αν αυτός ο κάποιος δεν ήταν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών (Θεόδωρος Πάγκαλος).

·         Η διπλωματία του Μεγάλου Αδελφού ή, αν προτιμάτε, της διασκέδασης που διώχνει την πλήξη και βοηθάει ώστε να μην καταντάει το υπουργιλίκι αγγαρεία και ποινή, όπως θα έλεγε κι ο κ. Βύρων Πολύδωρας.

·         Αλλά Πάγκαλος είναι αυτός. Απασφαλίζει (η πατρότητα του όρου ανήκει επίσης στον κ. Πολύδωρα) λοιπόν, κι όποιον πάρουν τα σκάγια.

·         Μόνον τον εαυτό του δεν έχει πυροβολήσει ακόμα.

·         Μπορεί κι αυτό να το επιχειρήσει κάποτε, αρκεί να μπορεί, στη συνέχεια, να είναι σε θέση να βγει στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για να… ξαναπυροβολήσει.

·         Τέλος στο θρίλερ των τελευταίων ημερών έρχονται οι τροϊκανοί δεν έρχονται.

·         Έρχονται, μολονότι τα μέτρα, που κάθε φορά μας σώζουν κι άσωστοι μένουμε, συνήθως έρχονται πριν από αυτούς ή και χωρίς αυτούς.

·         Ο λόγος της παρουσίας τους εδώ είναι μάλλον να τραβήξουν κανένα αυτί, όταν δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει τα αυτονόητα.

·         Από τον –και συγγραφέα- λαλίστατο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρο Τατσόπουλο, θα περίμενε κανείς εκτός από στοιχειώδη αίσθηση του χιούμορ και ανάλογο σεβασμό προς τον Μανώλη Γλέζο, οσάκις διαφωνεί –και καλώς πράττει- μαζί του.
·         Έτσι, αν μη τι άλλο, θα είχε αποφύγει να τον προσβάλει παρομοιάζοντάς τον με τον «μαθουσαλίξ» τον «γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα».
·         Ο αντίλογος, για να χαριτολογήσουμε κι εμείς, πράγμα αναγκαίο και λυτρωτικό θα λέγαμε στους καιρούς μας, είναι (μετά συγχωρήσεως) σαν  τα μεταξωτά… που θέλουν επιδέξιους…
·         Η ελληνική γλώσσα πάντως προσφέρει πλουσιοπάροχα το απαραίτητο υλικό για να οργανώσει και να διατυπώσει κανείς τον κριτικό ή και τον χιουμοριστικό του λόγο.
·         Δυστυχώς η αλαζονεία και η αμετροέπεια σκοτίζουν τον νου και χάνει κανείς το μέτρο.

·         Πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι, ανεξάρτητα αν το έχουν καταλάβει ή όχι, η πολιτική συγκυρία τους ενέταξε σε λάθος πολιτικό χώρο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να ζημιώνονται αμφότεροι.

·         Διέψευσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης την είδηση ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Βελγίου «La Libre Belgique» είπε ότι απολύσεις θα γίνουν και ότι αυτές (οι απολύσεις) είναι «κάπως σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου».

·         Να συμφωνήσουμε, λοιπόν, με τη διευκρίνιση του κ. υπουργού ότι παραποιήθηκαν τα λόγια του κι ας κρατήσουμε μόνο τη διαβεβαίωσή του ότι απολύσεις θα γίνουν, όχι βέβαια γιατί (θα) είναι συνέπεια κάποιου (ανύπαρκτου στη δημοκρατική μας χώρα) στρατιωτικού νόμου, αλλά… θέλημα Θεού.

·         Γιώργος Καλαντζής (βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρος της Βουλής): «Στη λέξη αξιοπιστία στο λεξικό του Μπαμπινιώτη λείπει η λέξη ΣΥΡΙΖΑ».

·         Ευτυχώς, να λέτε, που υπάρχουν και τα λεξικά για να μπορούμε να ανιχνεύουμε της αρετές των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης και την άρτια εγκυκλοπαιδική κατάρτιση μερικών εκπροσώπων τους.

·         Τη λέξη "Κιλιμάντζαρο" ανέφερε σε δήλωσή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, χαρακτηρίζοντας τις στιγμές κρίσιμες, πως «ανεβήκαμε το Κιλιμάντζαρο και στα 100 μέτρα που απομένουν, κινδυνεύουμε να πέσουμε». 

·         Θα είναι όντως τραγική ειρωνεία αν συμβεί ένα τέτοιο (εθνικών διαστάσεων) ατύχημα.

04/11/2013
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου