Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Απολογισμός της βραδιάς αφήγησης κρητικών παραμυθιών





Ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας η προσέλευση κόσμου στη βραδιά αφήγησης παραμυθιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι Αρκαλοχωρίου, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, στην ωραιότατη αίθουσα του Αγίου Φανουρίου, οργανωμένη από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουμεριανών και της Ενορίας.
Για πέντε ώρες παραμυθούδες και παραμυθάδες, από όλα τα διαμερίσματα του Νησιού, αφηγούνταν το ένα παραμύθι μετά το άλλο.

Και βέβαια την παράσταση έκλεψαν οι γιαγιάδες.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έδωσε τον καλύτερο εαυτό του.
Προσέφερε όλα τα αγαθά του Θεού.
Στο διάλειμμα υπήρξε το γλυκό κέρασμα και στο τέλος το καλό φαγοπότι.

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Σύλλογο και σε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες του Χουμερίου
Και βέβαια στις αφηγήτριες και τους αφηγητές αλλά και στις συντονίστριες της εκδήλωσης. Τη Μαρίνα – Στέλλα Μαρινάκη και τη Μαρία Χαραλαμπάκη.
Αλλά και στον Νικόλαο Ταμπάκη για την πολύ καλή του ανακοίνωση.
Ευχαριστίες εκφράζουμε και  στον Νικόλαο Μαθιουδάκη, ο οποίος απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό και αυτή την εκδήλωση.

Η εκδήλωση του 2020 για το παραμύθι, πάντα στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη, του μεγάλου παραμυθά της Κρήτης, θα γίνει στους Αποστόλους Πεδιάδας, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, με τη συνδρομή των φορέων του χωριού.

Την ημέρα εκείνη θα γίνει η βράβευση αυτών που θα διακριθούν στον διαγωνισμό καταγραφής, μη καταγεγραμμένων μέχρι τώρα, κρητικών παραμυθιών αλλά και η βράβευση όσων διακριθούν στον διαγωνισμό σύνθεσης- συγγραφής νέων  παραμυθιών. Και βέβαια θα γίνει και αφήγηση κάποιων από αυτά τα παραμύθια.

                                                                                   Χανιά 22 Σεπτεμβρίου 2019


                Κώστας Μουτζούρης, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου