Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Βαγγέλης Αυδίκος, Συζήτηση με τον Βασίλη Ιωάννου στο ράδιο Prisma της Πρέβεζας για το Τμήμα Χρηματοοικονομίας

Μια ενδιαφέρουσα από κάθε άποψη συζήτηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Φλεβάρη, στο ραδιόφωνο του prisma 91,6 , μεταξύ του Βαγγέλη Αυδίκου και του Βασίλη Ιωάννου.

Θέμα της συζήτησης, ήταν τα όσα συμβαίνουν μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και οι ευθύνες που υπάρχουν για τις αρνητικές εξελίξεις που προδιαγράφονται….

Εισαγωγικά ο Βασίλης Ιωάννου έκανε αναφορά στη σχετική αρθρογραφία του Βαγγέλη  Αυδίκο στα τοπικά ΜΜΕ, με την οποία πολύ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους να χαθεί το πανεπιστημιακό τμήμα και τις ευθύνες που καταλόγιζε στους θεσμικούς παράγοντες της Πρέβεζας για την απραξία που επέδειξαν στο συγκεκριμένο θέμα.

Στη συνέχεια μέσα από τις κατάλληλες ερωτήσεις που τέθηκαν, δόθηκε η δυνατότητα στον Βαγγέλη Αυδίκο να διατυπώσει τις απόψεις του για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, να αναφερθεί για λάθη που έχουν γίνει και να ζητήσει τη συστράτευση όλων για την επιτυχία του στόχου, της παραμονής και της ενδυνάμωσης του τμήματος.

Απόψεις και προτάσεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς γνωρίζει από κοντά το χώρο των Πανεπιστημίων.

Τόνισε λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Αυδίκος:

«Η ευθύνη πρώτα απ’ όλα ανήκει στην Πρέβεζα και στους θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι δε μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις  ή βουλεύονται και διαβουλεύονται χωρίς να συμβουλεύονται ανθρώπους οι οποίοι  γνωρίζουν …

Και στο δημόσιο διάλογο που γίνεται σήμερα, παρακολούθησα από το ραδιόφωνο την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ και μπορώ να πω ότι με προβλημάτισε ιδιαίτερα αυτός ο λιθοβολισμός του ακαδημαϊκού προσωπικού, παρ’ ότι είναι γνωστό ότι εγώ έχω πάρει σαφή θέση για τα κίνητρα της απόφασης…

Σήμερα το μείζον για την Πρέβεζα είναι να δούμε τι κάνουμε για να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση. Πως θα πείσουμε για τα αιτήματά μας…

Δε μου άρεσε καθόλου δήλωση του Υφυπουργού κ. Συρίγου. Προετοιμάζει την απόφαση για να πει ότι δε φταίμε εμείς, φταίνε οι καθηγητές… Όμως η απόφαση είναι καθαρά πολιτική. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου