Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Μάκης Κουρής, ο μεγάλος διασυρμός, εφ. ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 14 ιΟΥΛΊΟΥ 2013

Ζούμε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι. Οι συνθήκες ζωής χειροτερεύουν, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, η απόγνωση έχει εκτιναχτεί στα ύψη, οι τροϊκανοί απειλούν και η κυβέρνηση ομνύει στην ανάγκη εφαρμογής των μνημονίων για να σωθεί η χώρα και να αρχίσει η πορεία σε μια νέα Ελλάδα. όλα αυτά όμως αποδεικνύονται κούφια λόγια όταν η κυβέρνηση εξαντλεί την αυστηρότητά τους στα συνήθη υποζύγια. Ενώ μιλάει για ισονομία και απαλλαγή από τα βαρίδια του παρελθόντος φέρεται πολύ στοργικά σε άτομα που πρωτοστάτησαν στα να φτάσει η χώρα στο χείλος της αβύσσου. Μοιράζει θέσεις που εξασφαλίζουν παραδεισένια ζωή σ' ανθρώπους που αποδοκιμάστηκαν. Όταν ξεπουλάς την ψυχή σου στο διάβολο χρειάζεται ν' ανταμειφθείς. Ο Κουρής θίγει αυτό το ζήτημα με το δικό του τρόπο.

Δεν έχει όριο ο ευτελισμός... Για τους σημερινούς κυβερνώντες. Αυτά που το τελευταίο 24ωρο συνέβησαν δεν τα χωράει νους... Την ώρα που όλα καταρρέουν, που όλα κρέμονται από μια κλωστή, ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση, το μόνο που προέχει γι' αυτούς είναι η διανομή των ιματίων για να κρατήσουν το μαγαζάκι τους. Και η χώρα είναι το εργαλείο...

Σαν βόμβα έπεσε η είδηση ότι ο αντίπαλος του Βενιζέλου στη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επελέγη ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα. Με ποια προσόντα και ποιες ικανότητες και το σημαντικότερο με ποια αξιοκρατική διαδικασία κρίθηκε κατάλληλος για την καίρια αυτή θέση. Ούτε καν από ΑΣΕΠ δεν πέρασε... Ένας δεν βρέθηκε να χειροκροτήσει. Επιλογή συναλλαγής, προσφορά του Σαμαρά στον Βενιζέλο για να απαλλαγεί από την ομάδα του Καρχιμάκη και Σία. Ευτελισμός και για τον επιλεγέντα. 

Είναι η δεύτερη επιλογή που κινιόταν στο ίδιο μήκος κύματος. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του... αριστερού Βαγγέλη Παπαχρήστου από τον δεξιό Σαμαρά ως εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΑΣΑ. Κοινό σημείο και των δυο προνομιούχων, ότι είναι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν. Και τιμήθηκαν με δυο καρέκλες πλούσια αμειβόμενες. 

Υπήρξε και δεύτερη πρόκληση προχθές, το ίδιο εξοργιστική και αυτή. Δράστης ο μόνιμος υπουργός, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να πετάει με το αεροπλάνο της γραμμής, μαζί με την… πλέμπα. Και απαίτησε να ψηφιστεί τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πρωθυπουργικό αεροπλάνο! Και ο Σαμαράς του έκανε το χατίρι, λες και το αεροπλάνο είναι περιουσιακό τους στοιχείο. Τι να πεις; Η κοινωνία είναι στα κάγκελα και αυτών το μυαλό τους είναι στα μεγαλεία και στις χρυσές καρέκλες. Απολύουν για οικονομία και αυτοί βολεύουν τον εαυτό τους. Με αυτά τα καμώματα το πολίτικο σύστημα αυτοκτονεί. Και τρίβει τα χέρια της η Χρυσή Αυγή. Δικό σας δημιούργημα είναι... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου