Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Ημερίδα για τα ασύρματα δίκτυα Sarantaporo.gr



Link to Sarantaporo.gr - Το χωριό μου μ'ένα κλικ !

Posted: 11 Jul 2013 10:50 AM PDT
Η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)  σε συνεργασία με τηνΟμάδα Sarantaporo.gr διοργανώνουν ημερίδα την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Σαρανταπόρου με θέμα “Ασύρματα κοινοτικά δίκτυα Sarantaporo.gr - Σύγχρονες υποδομές από πολίτες για πολίτες”.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση για το πως σχεδιάζεται, υλοποιείται και λειτουργεί ένα ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο με βάση την εμπειρία της ομάδας Sarantaporo.gr η οποία πραγματοποίησε την ασύρματη δικτύωση 15 χωριών της ευρύτερης περιοχή του Σαρανταπόρου στο πλαίσιο της δράσης Open WiFi της ΕΕΛ/ΛΑΚ.
Επίσης θα παρουσιαστεί η πρόταση της ομάδας για την περαίτερω ανάπτυξη των ασύρματων δικτύων της περιοχής και θα γίνει προσπάθεια για μεγαλύτερη κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας με στόχο τη συγκρότηση ομάδων υποστήριξης σε κάθε χωριό όπου έχει εγκατασταθεί ασύρματο δίκτυο. Οι ομάδες αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν και σε συνεργασία με την ομάδα Sarantaporo.gr θα έχουν την ευθύνη συντήρησης και ανάπτυξης του δικτύου του χωριού τους. Παράλληλα θα διερευνηθούν τρόποι συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς ώστε να “αγκαλιάσουν” αυτή την προσπάθεια και να την στηρίξουν για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου