Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Νίκος Επαμ. Φαλαγκάρας (nicfalag@yahoo.gr),


 

 
        * Ως «μοναδικό κείμενο πολιτικής, που παρ’ όλες τις αδυναμίες του, έθεσε δεσμευτικούς στόχους για το σύνολο του ελληνικού κράτους» χαρακτήρισε το Μνημόνιο ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή.  
        * Τον δε αντιδρώντα πρώην πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολο Κακλαμάνη, ο υπουργός Οικονομικών τον αποστόμωσε λέγοντάς του ούτε λίγο ούτε πολύ: «όταν θα φέρουμε τα νέα μέτρα στη Βουλή θα τα ψηφίσετε και εσείς».
        * Το μόνο που σώζει τον κ. Κακλαμάνη είναι ότι τέτοια μέτρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαβεβαιώσεις των κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, δεν πρόκειται να έρθουν στη Βουλή.
        * Και για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη μας, πρόκειται για το ίδιο κείμενο το οποίο ο μεν κ. Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε ευλογία, ο δε κ. Μιχάλης Χρυσοϊδης, εν πάση παρρησία και ειλικρινεία, ομολόγησε δημοσίως ότι, μολονότι δεν το διάβασε, επειδή, εκείνη την εποχή, είχε σοβαρότερα καθήκοντα να διεκπεραιώσει, το υπερψήφισε.
        * Προφανώς επειδή σε τέτοια ζητήματα ο πολιτικός είναι απλός και πιστός στρατιώτης.
        * Αν ο κ. Μάκης Ψωμιάδης είναι αυτός πραγματικά που  τόσο παραστατικά εικονογραφούν μερικοί μάρτυρες (μεταξύ των ο οποίων και ο γνωστός ποινικολόγος άμα δε και ποδοσφαιρικός παράγων κ. Αλέξης Κούγιας), τότε ο άνθρωπος αυτός μάλλον λάθος επάγγελμα διάλεξε. 
        * Έπρεπε, αν μη τι άλλο, να περιβληθεί το ιερατικό σχήμα. 
        * Τουλάχιστον δεν θα κινδύνευε τόσο εύκολα και άδικα να πέσει θύμα παρεξηγήσεων και να μπλέκει κάθε τόσο με τη δικαιοσύνη. 
        * Από το ΕΘΝΟΣ: Μιλιτιάδης Βαρβιτσιώτης (υπουργός Ναυτιλίας)
«Εγώ ταυτίζω τα άκρα, δεν τα διαχωρίζω. Δεν πιστεύω ότι έχουν διαφορά μεταξύ τους».
        * Είναι το ίδιο πρόσωπο που πριν από καιρό προέτρεπε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι να πουλήσουν το ακίνητό τους, έτσι ώστε να αποδείξουν ενώπιον των κυβερνώντων εμπράκτως ότι διαθέτουν φορολογική συνείδηση, οι οποίοι (κυβερνώντες) κάτι τέτοια τα εκτιμούν και τα επιβραβεύουν αναλόγως.
        * Αυτή η άγρια κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των Ευρωπαίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με αφορμή το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μου θύμισε την παροιμία με τα βουβάλια και το βατράχι. 
        * Οπότε φρόνιμο θα είναι να μη χαίρεται και τόσο το βατράχι επειδή τα βουβάλια δεν μπορούν να διευθετήσουν ειρηνικά τις διαφορές τους.
        * Εν τω μεταξύ ουρές από Χρυσαυγίτες σπεύδουν να σβήσουν άρον άρον τις σβάστικες από το καλογυμνασμένο σώμα τους. Το ίδιο και την ιδεολογία τους υπό τον φόβο της δικαστικής ρομφαίας.
        * Δεν είναι μόνο αχρείαστες πια, αλλά και άκρως επικίνδυνα τεκμήρια.
        * Στην κυβέρνηση, από την πόρτα τη βγάζουν θεωρία των δύο άκρων, από το παράθυρο επιστρέφει.
        * Άμα αγαπάς κάτι σε ακολουθεί παντού σαν η σκιά σου. Ή, κατά τον Σταγειρίτη φιλόσοφο, έξις δευτέρα φύσις.
        * Οφείλω να ομολογήσω ότι ο κ. Δημήτρης Πουλικάκος αδίκησε τον κ. Γιάννη Πρετεντέρη, επιμένοντας ότι ενώ ήξερε για τη Χρυσή Αυγή, σιωπούσε.
        * Η αλήθεια είναι ότι, εκείνη την εποχή διάβαζε, μεταξύ των άλλων, και πολλή βιολογία, αλλιώς πώς θα ανακάλυπτε το τερατοειδές υβρίδιο που λέγεται Ζωή Κασιδιάρη;
 
 
13/10/2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου