Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Εξελέγη χθες με ποσοστό 56,9%, ενώ το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 85% στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας




Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναδείχθηκε ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας και κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής κ. Γιάννης Μεσσήνης λαμβάνοντας το 56,9% των ψήφων. Οι εκλογές διεξήχθησαν μέσω της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και συμμετείχε το 85% των εκλεκτόρων μελών ΔΕΠ του τοπικού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών ψήφισαν συνολικά 365 εκλέκτορες από τους 429, ποσοστό συμμετοχής γύρω στο 85%, εκ των οποίων βρέθηκαν 17 λευκά. Ο κ. Μεσσήνης έλαβε 198 ψήφους και ποσοστό 56,9%, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πετράκος έλαβε 140 ψήφους και ποσοστό 40,2% και η καθηγήτρια Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Θεοφανώ Παπαζήση έλαβε δέκα ψήφους και ποσοστό 2,9%.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ξεκίνησε στις 9 το πρωί και έληξε στις 4 το μεσημέρι, καθώς δόθηκε μία ώρα παράταση. Μετά από μία ώρα περίπου ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Οι εκλογές διεξήχθησαν χωρίς προβλήματα, ενώ ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής ψήφου.
Στη δήλωσή του ο νέος πρύτανης τόνισε πως «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλα τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που με ψήφισαν, ώστε να εκλεγώ πρύτανης. Η περίοδος που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα μας και την ανώτατη εκπαίδευση και ως εκ τούτου χρειάζεται αρκετή δύναμη και θέληση, προκειμένου το Πανεπιστήμιό μας να πετύχει τους στόχους του. Για το σκοπό αυτό, καλώ όλα τα μέλη ΔΕΠ σε στενή συνεργασία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι σε συνεργασία και με το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου η προσπάθεια αυτή θα αποδώσει καρπούς».
Από την πλευρά του ο κ. Πετράκος συνεχάρη τον κ. Μεσσήνη για την εκλογή του και του ευχήθηκε καλό έργο σε μια περίοδο που τα προβλήματα είναι οξυμένα.
Σήμερα ο κ. Μεσσήνης αναμένεται να συναντηθεί στο γραφείο της Πρυτανείας με τον απερχόμενο πρύτανη κ. Γουργουλιάνη, προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τις τελευταίες εκκρεμότητες.
Επίσης σήμερα το απόγευμα θα γίνει συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης, προκειμένου να επικυρωθεί το αποτέλεσμα των πρυτανικών εκλογών, ενώ το πρακτικό θα αποσταλεί στο υπουργείο Παιδείας.
Καθήκοντα πρύτανη ο κ. Μεσσήνης αναμένεται να αναλάβει εντός δύο-τριών εβδομάδων.
Πλούσιο βιογραφικό
Ο νέος πρύτανης έχει να επιδείξει σημαντικό επιστημονικό, διδακτικό, αλλά και διοικητικό έργο.
Όσον αφορά στο διοικητικό του έργο τα στοιχεία δείχνουν τα εξής: 1995-σήμερα: Διευθυντής της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας).
1996-2002: Πρόεδρος του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
1999-2008: Διευθυντής του Τομέα Μητέρας-Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
2003-2004: Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του Α’ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (Πε.Σ.Υ.Π.) Κεντρικής Μακεδονίας (επί επτά μήνες).
2010-σήμερα: Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αναφορικά με το επιστημονικό και ιατρικό έργο είναι διευθυντής της Κλινικής, με συμμετοχή σε όλες τις κλινικές δραστηριότητες, όπως γυναικολογικά και μαιευτικά χειρουργεία, με επίσκεψη στους θαλάμους των ασθενών και του Μαιευτηρίου, ενώ έχει μετακληθεί από τους εφημερεύοντες ιατρούς για την αντιμετώπιση πολύ σοβαρών περιπτώσεων. Ασχολείται επισταμένα στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (εξωσωματική γονιμοποίηση κ.λπ.).
Η Κλινική άρχισε να λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο από τον Απρίλιο 2000 και ανεπτύχθη πλήρως στο πλαίσιο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας και των εξειδικεύσεών της σε όλα τα επίπεδα (τριτοβάθμιο) και σύντομα έτυχε Ευρωπαϊκής πιστοποίησης (2009) ως Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία. Παρέχει πλήρη ειδικότητα σε ιατρούς και έχει τύχει Ευρωπαϊκής πιστοποίησης και για την εξειδίκευση της Αναπαραγωγικής Ιατρικής (2012).
Η Κλινική έχει αναδειχθεί σε ένα σύγχρονο Κέντρο Μαιευτικής και Γυναικολογίας και καλύπτει την Περιφέρεια της Θεσσαλίας και της ευρύτερης περιοχής σε καθημερινή βάση με εφημερία 365 ημέρες το χρόνο.
Ο κ. Μεσσήνης είναι υπεύθυνος του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Βιολογία της Αναπαραγωγής», που λειτουργεί στη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Βιολογίας και το Εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής από το 2006. Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 12 μηνών και τα μαθήματα άρχισαν για πρώτη φορά στις 2 Οκτωβρίου 2006.
Αναφορικά με το διδακτικό έργο τα στοιχεία δείχνουν τα εξής: Συμμετοχή στην εκπαίδευση των Ε’ ετών και ΣΤ’ ετών φοιτητών της Ιατρικής (από έδρας παραδόσεις, κατά ομάδες στην Κλινική, στο Μαιευτήριο και στο χειρουργείο). Υπεύθυνος της κατάρτισης του προγράμματος εκπαίδευσης και συμμετοχή στην εποπτεία και καθοδήγηση των φοιτητών (Tutor). Ως εκπαιδευτής, στην αξιολόγηση από τους φοιτητές τυγχάνει της υψηλότερης βαθμολογίας. Οι φοιτητές αξιολογούν πολύ θετικά το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και τα αποτελέσματά του.
Ακόμη είναι μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου