Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μητροπούλου Ειρήνη,Αγιος Θάνατος και εξορκισμοί α λα μεξικανικά,ΤΟ ΒΗΜΑ,29 Νοεμβρίου 2013

 


Η έξαρση της βίας συνδέεται από κάποιους με τη λατρεία της «Santa Muerte»
Αγιος Θάνατος και εξορκισμοί α λα μεξικανικά
Πιστοί μετέχουν σε λατρευτική τελετή της «Sante Muerte» (η λέξη θάνατος στα ισπανικά είναι θηλυκού γένους)

Υπάρχει Θεός; Υπάρχει Διάβολος; Η Καθολική Εκκλησία πιστεύει στην ύπαρξη και των δύο - και μερικοί ιερείς λένε ότι το Καλό συγκρούεται με το Κακό σε μια επική μάχη σήμερα στο Μεξικό. Λένε ότι η χώρα δέχεται επίθεση από τον Σατανά και ότι χρειάζονται περισσότεροι εξορκιστές για να τον πολεμήσουν. Αυτή η επίθεση, λένε, έχει τη μορφή της βίας και των φρικιαστικών εγκλημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά, όπως οι ανθρωποθυσίες, που μαστίζουν το Μεξικό από το 2006.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία επταετία - ένοπλοι από τα καρτέλ, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, αλλά και πολλοί άμαχοι. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Πρωτοφανής είναι και η αγριότητα της βίας. Σε πολλά μέρη του Μεξικού δεν είναι, ας πούμε, ασυνήθιστο να βρίσκουν τα παιδιά διαμελισμένα πτώματα στον δρόμο για το σχολείο τους. Ή να βλέπουν οι περαστικοί πτώματα με σημάδια από φρικτά βασανιστήρια να κρέμονται από γέφυρες. Σκηνές από την Κόλαση.

«Πιστεύουμε ότι πίσω από όλα αυτά τα κακά υπάρχει μια σκοτεινή δύναμη, που την ονομάζουμε Δαίμονα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Κύριος θέλει να γίνονται εδώ εξορκισμοί στον αγώνα εναντίον του Διαβόλου» 
λέει ο πατήρ Κάρλος Τριάνα, ιερέας και εξορκιστής στην Πόλη του Μεξικού.

«Οσο πιστεύουμε ότι ο Διάβολος ήταν πίσω από τον Αδόλφο Χίτλερ, ότι τον είχε καταλάβει και τον καθοδηγούσε στα φρικτά εγκλήματά του, τόσο πιστεύουμε ότι ο Διάβολος είναι εδώ, πίσω από τα καρτέλ των ναρκωτικών» 
προσθέτει.

Εξορκιστές του Μεξικού λένε ότι υπάρχει πρωτοφανής ζήτηση για τις υπηρεσίες τους. Μερικοί δεν αναλαμβάνουν νέες υποθέσεις επειδή εξορκίζουν δαίμονες σχεδόν κάθε μέρα.«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει» λέει ο πατέρας Φρανσίσκο Μπαουτίστα, ένας άλλος εξορκιστής στην Πόλη του Μεξικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εξηγεί ο ιερέας, αρκεί μια μικρότερη μορφή εξορκισμού, κάποιες ευχές για την απελευθέρωση - αποτελεσματικές όταν ένα άτομο εξακολουθεί να ελέγχει μέρος του μυαλού και του σώματός του.

Μόνο σπανίως ο Διάβολος κατέχει κάποιον εντελώς, λέει ο πατήρ Μπαουτίστα, αλλά όταν συμβεί αυτό, πρέπει να γίνει απαραιτήτως εξορκισμός. Αλλη σωτηρία δεν υπάρχει. Κατά την άποψη του Μπαουτίστα, η αυξανόμενη ζήτηση για εξορκισμούς εξηγείται εν μέρει από τον μεγάλο αριθμό των Μεξικανών που έχουν προσηλυτιστεί στη λατρεία του Αγίου Θανάτου, ή «Santa Muerte».

Εκτιμάται ότι αυτή η αίρεση, οι οπαδοί της οποίας λατρεύουν ένα κρανίο που κρατάει ένα δρεπάνι και φοράει νυφικό, έχει περίπου οκτώ εκατομμύρια πιστούς στο Μεξικό - και περισσότερους ανάμεσα στους μεξικανούς μετανάστες στην Κεντρική Αμερική, στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

«Τον λατρεύουν επίσης οι έμποροι ναρκωτικών, που του ζητούν βοήθεια για να αποφύγουν τη σύλληψη και να βγάζουν λεφτά» 
λέει ο Μπαουτίστα. «Σε αντάλλαγμα του προσφέρουν ανθρωποθυσίες. Και αυτό έχει αυξήσει τη βία στο Μεξικό» τονίζει.

Ενας άλλος λόγος για την αύξηση των εξορκισμών, υποστηρίζει ο ιερέας, είναι η αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στην Πόλη του Μεξικού, το 2007. Η λατρεία του Θανάτου και οι αμβλώσεις έχουν εδραιώσει τα κακά πνεύματα στη χώρα, επιμένει. «Αυτά τα δύο είναι στενά συνδεδεμένα. Το Μεξικό έχει γεμίσει από δαίμονες επειδή ανοίξαμε τις πόρτες μας στον Θάνατο» καταλήγει ο Μπαουτίστα.

Ο εξορκισμός είναι μια αρχαία πρακτική, που εμφανίζεται σε πολλές διαφορετικές θρησκείες, αν και πολλοί πιστοί αμφιβάλλουν για την ύπαρξη των δαιμόνων. Για τους εξορκιστές του Μεξικού, το μέτωπο του πολέμου με τον Σατανά είναι η βόρεια περιοχή της χώρας, εκεί που ο στρατός συγκρούεται με τους βαριά οπλισμένους άνδρες των καρτέλ.

Παράλληλα με τους στρατιώτες, οι ιερείς δίνουν μια πνευματική μάχη. Ενας από αυτούς είναι ο πατέρας Ερνέστο Κάρο στο Μοντερέι, μια πόλη που μαστίζεται από τις ένοπλες συγκρούσεις και τις απαγωγές. Εχει εξορκίσει πολλά μέλη των καρτέλ ναρκωτικών - και υπάρχει μια περίπτωση που δεν μπορεί να την ξεχάσει. Ηταν ένας άνδρας ο οποίος ομολόγησε φρικτά εγκλήματα. Είπε ότι είχε ακρωτηριάσει ανθρώπους που ούρλιαζαν και του ζητούσαν έλεος. Αλλους τους είχε κάψει ζωντανούς.

Ο ιερέας λέει ότι ο άνθρωπος αυτός είχε αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του Αγίου Θανάτου. «Η λατρεία του είναι το πρώτο βήμα προς τον σατανισμό, τις ναρκω-συμμορίες και τα εγκλήματά τους» λέει ο Κάρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου