Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Β. Αυδίκου «Η Σκιά της Μίκας»

16 Δεκεμβρίου 2013

Επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου «Η σκιά της Μίκας» του Βαγγέλη Αυδίκου
Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πολλών συμπολιτών μας που αγαπούν το βιβλίο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του μυθιστορήματος «Η σκιά της Μίκας» εκδόσεις Ταξιδευτής του Βαγγέλη Αυδίκου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.
Την παρουσίαση έκαναν ο Αντώνης Αντωνίου, Καθηγητής Σύμβουλος Ελληνικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου και ο Παύλος Στεργιόπουλος, Φιλόλογος, οι οποίοι με μοναδικό τρόπο ανέδειξαν εύστοχα το θέμα της μετανάστευσης καθώς και τα λογοτεχνικά μέσα που χρησιμοποίησε ο συγγραφέας για να το πραγματευτεί. Έτσι δόθηκε η αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο με εξίσου ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.
Η προϊσταμένη Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, κ. Βούλα Σδρόλια άνοιξε την εκδήλωση , ενώ η Αντιπρόεδρος του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας κ Βάσω Κοζιού στην παρουσίαση του συγγραφέα αναφέρθηκε στην πλούσια πνευματική προίκα που κουβαλάει στις αποσκευές του ο Βαγγέλης Αυδίκος , αφού έγραψε 4 λογοτεχνικά βιβλία, 12 επιστημονικά και είχε την επιμέλεια 9 εκδόσεων.
Χαιρετισμό στην βιβλιοπαρουσίαση απηύθυναν οι βουλευτές Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος και Νίκος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ, Νίκος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, Μανώλης Στεργιόπουλος, ενώ χαιρετιστήριο μήνυμα έστειλε ο βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας.
Ξεχωριστή και ευχάριστη νότα ήταν η χορωδία του Απόλλωνα, η οποία έκανε τις μουσικές γέφυρες της εκδήλωσης με τραγούδια της ξενιτιάς. Εξίσου σημαντική και η παρουσία της ηθοποιού Βάσως Μακρή, η οποία με το δικό της μοναδικό τρόπο έκανε την ανάγνωση αποσπασμάτων από τη ζωή και τις περιπέτειες της Μίκας , της ηρωίδας του βιβλίου.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, οι εκδόσεις Ταξιδευτής και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας. Υποστηρίχτηκε δε από τα βιβλιοπωλεία «Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου