Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Αναζητείται η κάλπη της εκπαίδευσης

Ζούμε στιγμές αλλοφροσύνης. Η συμπεριφορά όσων διαχειρίζονται τις τύχες του
τόπου ταιριάζει με αυτή  πρωταγωνιστών σε φιλμ νουάρ. Κι ενώ οι βασικοί ήρωες είναι απορροφημένοι από το σωτηριολογικό τους έργο , δίπλα τους, οι δευτεραγωνιστές κατ’ αυτούς, περιφέρουν τα βήματά τους στα γεύματα της ελεημοσύνης προσδοκώντας σ’ ένα λουκάνικο ή ξημερώνουν έξω από κάποια αρμόδια υπηρεσία με τα μάτια πρησμένα και τις φλέβες τεντωμένες από αγωνία για το αν θα πάρουν τη βεβαίωση για το προνοιακό επίδομα. Αλλού,  θεριεύει ο σπόρος του διχασμού.Κράμερ εναντίον Κράμερ. Κατάπτωση. Πληγές πυορροούσες. Όσα ακολουθούν είναι ένα σενάριο με φοιτητές και καθηγητές σε διαφορετικά χαρακώματα. Αντικείμενο του πόθους τους η κάλπη για το Συμβούλιο διοίκησης του ιδρύματος.Πρακολουθήστε αυτό το σενάριο που περιμένει τον σκηνοθέτη του.



. Οι φοιτητές προσήλθαν αργοπορρημένοι στο διοικητήριο του ΤΕΙ όπου διεξάγονταν η ψηφοφορία.Μέχρι τις 11 το πρωί είχαν ψηφίσει πάνω από 45 καθηγητές από τους 89 εγγεγραμμένους και μπροστά στον κίνδυνο να γίνει υφαρπαγή της κάλπης η διοίκηση αποφάσισε να κλείσει τις πόρτες τόσο από την μπροστινή όσο και από την πίσω πλευρά.

     Θα προσπαθούσε να τις ανοίγει μόλις προσέρχονται για ψηφοφορία και οι υπόλοιποι καθηγητές, κάτι που αποδείχτηκε μάταιο γιατί εν τω μεταξύ οι φοιτητές κατέλαβαν τις εισόδους με σκοπό όταν τους δοθεί η ευκαιρία να μπουκάρουν.Στις δύο εισόδους δόθηκαν αρκετές μάχες αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.Την ίδια στιγμή και προκειμένου να συνεχιστεί η ψηφοφορία η διοίκηση του ΤΕΙ και η εφορευτική επιτροπή των εκλογών σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη, να στήσουν άλλη μια κάλπη.Με κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τους καθηγητές που δεν είχαν ψηφίσει συνεννοήθηκαν να πάνε.Στην κάλπη αυτή οδηγήθηκαν περί τους 25 καθηγητές.

      Το σίριαλ όμως έχει και συνέχεια.Κάποιος, μάλλον καθηγητή;, κάρφωσε στους φοιτητές το στήσιμο της νέας κάλπηςΟι φοιτητές πήγαν εκεί αλλά έφτασαν καθυστερημένα ενώ είχε κλείσει η κάλπη.

      Τα φηφοδέλτια πέρασαν από τα μπλόκα με περιπετειώδη τρόπο, κρυμμένα σε μια μεγάλη δερμάτινη τσάντα.Την ώρα της καταμέτρησης επί του πρώτου ορόφου του διοικητηρίου, οι φοιτητές παρέμειναν έξω από την κλειδωμένη πόρτα την οποία σε κάποια στιγμή άρχισαν να χτυπούν ομαδικά με κίνδυνο να καταρρεύσει.Στο χώρο πίσω από την κλειδωμένη πόρτα πάνω από 20 καθηγητές βίωναν τις απειλές των σπουδαστών.

    Όλα αυτά διήρκεσαν γύρω στη μία ώρα.Όταν η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων ολοκληρώθηκε, έφτασε η στιγμή της εξόδου των ομήρων. Ο πρόεδρος ξεκλείδωσε την πόρτα και εξήλθε πρώτος.Τότε ήταν που επήλθε σύρραξη. Ο πρόεδρος προπηλακίστηκε και προκειμένου να προστατευθεί έτρεξαν καθηγητές του ιδρύματος.

ΥΓ. Το κείμενο είναι αντιγραφή από τοπική εφημερίδα.Οι πρωταγωνιστές κυκλοφορούν μασκαρεμένοι ωσόστου βρεθεί η κάλπη.Ο εμπνευστής του διχασμού είναι γνωστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου