Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


“Κοίταξέ με στα μάτια”


Μια διαπολιτισμική δράση με χορό, μουσική και αφήγηση από τους νέους του Σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Συμμετέχει η ομάδα  κρουστών Caracatu.


Εδώ και περίπου ένα χρόνο οι νέοι που φοιτούν στο Σχολείο του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου και ομάδα φοιτητριών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας συνεργάζονται, στο πλαίσιο μιας κοινής δράσης με στόχο την προώθηση της γνωριμίας, της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης μέσα από τη σωματική έκφραση  και το λόγο. Η δράση αυτή αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία τόσο για τους νέους τους Ιδρύματος όσο και για τις φοιτήτριες  να γνωρίσουν ο ένας τον κόσμο του άλλου, να υπερβούν τις προκαταλήψεις και να δημιουργήσουν γέφυρες επικοινωνίας και διαπολιτισμικής ανταλλαγής. Η σωματική έκφραση, ο χορός, ο λόγος, η μουσική και το τραγούδι αποτέλεσαν τα  μονοπάτια της γνωριμίας, της αμοιβαίας αποδοχής  και  της συλλογικότητας.  Το «Κοίταξέ με στα μάτια» είναι η ολοκλήρωση ενός διαδραστικού ταξιδιού που αναδεικνύει τη δυναμική συμβολή της σωματικής έκφρασης και της ομαδικής δουλειάς στο σεβασμό της ετερότητας και στην υπέρβαση των προκαταλήψεων.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση «Κοίταξέ με στα μάτια» την Κυριακή 15/06/2014,  19.30, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, τέρμα της οδού  Αναπαύσεως, Νέα Ιωνία.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπεύθυνοι  για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης  είναι οι: Μαρία Τσουβαλά, Επίκουρη καθηγήτρια ΠΤΠΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Μάγος, Επίκουρος καθηγητής ΠΤΠΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χρύσα Κανδύλα, Κοινωνική λειτουργός του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου