Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗς ΕΠΙΤΕΤΡΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


Gaza

Η επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ για άρθρο δικό μου αλλά και άλλης συναδέλφου, που είχαν ως θεματολογία τους τα όσα γίνονται στη Γάζα με τους βομβαρδισμούς, που προκάλεσαν εκατόμβη θυμάτων από παιδιά. Όποιος ενδιαφέρεται να δει το άρθρο μου στην εφημερίδα ας το αναζητήσει στο διαδίκτυο(αυδίκος το καλοκαίρι που μας πληγώνει στη Γάζα)

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Η εφημερίδα σας έχει δημοσιεύσει αρκετά σχόλια που συγκρίνουν τις πρόσφατες εχθροπραξίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα με το Ολοκαύτωμα.

Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγονται άρθρα των Καθηγητών Εύης Βουλγαράκη-Πισίνα (Η εργαλειοποίηση του Ολοκαυτώματος) και Ευάγγελου Αυδίκου (Το καλοκαίρι που μας πληγώνει στη Γάζα) τα οποία δημοσιεύθηκαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών» την Τρίτη (5.8.2014).

Αυτές οι συγκρίσεις, είτε γίνονται καλόβουλα ή κακόβουλα, είναι άκρως προσβλητικές και μειώνουν ένα γεγονός μοναδικών ιστορικών διαστάσεων – τη συστηματική και προμελετημένη σφαγή έξι εκατομμυρίων Εβραίων από τους Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό πως αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα, μια χώρα που βίωσε από πρώτο χέρι τη φρίκη του Ολοκαυτώματος, όπου περισσότεροι από 60.000 Ελληνες Εβραίοι στοιβάχτηκαν και στάλθηκαν στους θαλάμους αερίων και τα κρεματόρια των Ναζιστικών Στρατοπέδων θανάτου.

Με μεγάλη θλίψη βλέπουμε αυτές τις διαστρεβλωτικές και συκοφαντικές συγκρίσεις να συμβαίνουν σε μια χώρα όπου επιζώντες του Ολοκαυτώματος περπατούν ακόμα ανάμεσά μας.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την επιχείρηση «Παρυφή Προστασίας» στη Λωρίδα της Γάζας για να προσπαθήσει να σταματήσει τις επίμονες προσπάθειες της Χαμάς, που κυβερνά τη Γάζα, να σκοτώσει αθώους Ισραηλινούς πολίτες με τις επανειλημμένες και αδιάκριτες ρίψεις ρουκετών μέσα στο Ισραήλ. Το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα πρέπει να είναι αυτονόητο και έχει αναγνωριστεί ξεκάθαρα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και δεκάδες άλλες χώρες.

Επιπλέον, το Ισραήλ έχει πράξει τα μέγιστα για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποιώντας επανειλημμένως τους πολίτες της Λωρίδας για επικείμενες ισραηλινές επιδρομές εναντίον στόχων της Χαμάς. Δυστυχώς, η Χαμάς όχι μόνο αποθηκεύει και εκτοξεύει τις ρουκέτες σε κατοικημένες περιοχές -όπως σχολεία, καταφύγια και νοσοκομεία– αλλά προτρέπει τον πληθυσμό της να αγνοήσει τις ισραηλινές προειδοποιήσεις.

Το Ισραήλ θλίβεται βαθύτατα για την απώλεια αμάχων στη Γάζα, όμως η ευθύνη τελικά βαραίνει τη Χαμάς, μια καλά οπλισμένη τρομοκρατική οργάνωση, η οποία επιμένει να χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως ανθρώπινη ασπίδα.

Πράγματι, η Χαμάς είναι αυτή που καλεί σε γενοκτονία. Εχει απορρίψει την ειρηνευτική διαδικασία και μοναδικός στόχος της είναι η καταστροφή του Κράτους του Ισραήλ. Το καταστατικό της κάνει ρητή έκκληση για την εξόντωση των Εβραίων.

Η σύγκρουση του Ισραήλ με μια καλά οπλισμένη εξτρεμιστική ισλαμική τρομοκρατική οργάνωση δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο να συγκριθεί με το Ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο προμελετημένο έγκλημα στην ανθρώπινη ιστορία. Η σύγκριση αυτή δεν είναι μόνο εσκεμμένα διαστρεβλωτική, αλλά εγείρει υποψίες για εκείνους που χρησιμοποιούν το πρόσχημα της αντι-ισραηλινής κριτικής για την προώθηση του μίσους κατά των Εβραίων και του αντισημιτισμού.

Θα εκτιμούσαμε πολύ την αυτούσια δημοσίευση της παρούσας επιστολής προκειμένου να δοθεί στους αναγνώστες σας όχι μόνο μια πληρέστερη εικόνα για την κατάσταση στη Γάζα, αλλά για το πώς η διαστρεβλωτική κριτική των ισραηλινών ενεργειών μπορεί ορισμένες φορές, ηθελημένα ή μη, να οδηγήσει στην προώθηση σκοτεινότερων πολιτικών ιδεολογιών.

Με εκτίμηση,
Τάμμυ Μπεν-Χάιμ
Επιτετραμμένη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου