Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Σκίντσας Γιώργος,Αυγουστιάτικη μουσικοχορευτική πανδαισία, TO BHMA, 13 AYGOYSTO


 

To Διεθνές Φεστιβάλ Earthdancers πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά φέρνοντας μουσικές και χορούς από όλο τον κόσμο
Αυγουστιάτικη μουσικοχορευτική πανδαισία
Περισσότεροι από 300 χορευτές και μουσικοί από επτά συνολικά χώρες θα συναντηθούν πάνω στις σκηνές των θεάτρων που θα φιλοξενήσουν το εφετινό φεστιβάλ Earthdancers


Εχει κερδίσει την αγάπη χιλιάδων θεατών που από το 2011 το παρακολουθούν με ενδιαφέρον και περιμένουν κάθε χρόνο με περιέργεια την επόμενη διοργάνωση. Earthdancers - Χορευτές της Γης.

Το σχετικά νέο μουσικοχορευτικό φεστιβάλ που χάρη στην προσωπικότητα και την ποικιλομορφία του κατόρθωσε να γίνει καλοκαιρινό must.
Eφέτος θα λάβει χώρα σε διάφορους χώρους του λεκανοπεδίου Αττικής από την Τετάρτη 27 ως την Κυριακή 31 Αυγούστου. Από τις πρώτες κιόλας διοργανώσεις Earthdancers τα σχόλια και οι κριτικές είχαν θετική αύρα μέσα από την οποία αναγνωριζόταν η επίπονη προσπάθεια. Το αποτέλεσμα, σήμερα, είναι εμφανίσεις σε τέσσερις σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους του λεκανοπεδίου Αττικής, από το Κηποθέατρο Δημοτικό Θέατρο Παπάγου ως το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά και από το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη ως το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.
Τι περίπου θα πρέπει να περιμένουμε; Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι περισσότεροι από τριακόσιοι χορευτές και μουσικοί από επτά συνολικά χώρες θα συναντηθούν πάνω στις σκηνές των θεάτρων. Αναλυτικότερα, οι εφετινές χώρες από τις οποίες προέρχονται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι το Μεξικό, η Ιορδανία, η Ρουμανία, η Γεωργία, η Κορέα, η Ιταλία και φυσικά η Ελλάδα. Εκκρεμεί η συμμετοχή μίας ακόμη χώρας, της Αργεντινής, διότι όπως μας είπε εκπρόσωπος του φεστιβάλ, υπάρχει το εμπόδιο της οικονομικής κρίσης που αυτή την περίοδο μαστίζει τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Τα έντονα χρώματα, η ποικιλία των ήχων και η διαφορετικότητα στην κινησιολογία του χορού φτιάχνουν ένα πολιτισμικό κοκτέιλ που διεγείρει τις αισθήσεις παρασύροντας τους θεατές σε ένα νοητό ταξίδι σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν. Αδιαμφισβήτητα μια πλούσια σε ιδέες και χρήμα παραγωγή, η οποία έχει καταφέρει να στεριώσει στην Ελλάδα παρά τις αντίξοες συνθήκες που συνήθως φέρνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Το όραμα του εμπνευστή και διοργανωτή του φεστιβάλ Earthdancers Παναγιώτη Μπιτάκου, σε συνδυασμό με τη δραστηριότητα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κυρίως την αγάπη του κόσμου, έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στην καθιέρωση του φεστιβάλ.
Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι πέρα από τον εντυπωσιασμό που μπορεί να προκαλεί ως θέαμα, το φεστιβάλ Earthdancers αποτελεί επιπλέον μια σημαντική αφορμή ώστε η χώρα μας να ακουστεί διεθνώς ως διοργανώτρια ενός φεστιβάλ που φέρνει σε επαφή ανθρώπους και πολιτισμούς από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου