Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΑΧΘΕΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 2017 ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΣΚΟΥΠΑΣ ΑΡΤΑΣ

1
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
 ΣΤΟΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Δευτέρα 07/08/2017 Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής» από το Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου, μια εξαιρετική διασκευή σε μιούζικαλ για παιδιά, έφηβους και μεγάλους απο την ηθοποιό και θεατρολόγο Μαρία Σκούπα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου με μουσική του εξαιρετικού μουσικού Νίκου Χατζηελευθερίου.
Τρίτη 08/08/2017 Το αριστούργημα του Α.Στρίντμπεργκ «Πατέρας» από το Λαϊκό Θέατρο Γιώργου Βούρου παρουσιάζεται σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου. Ένα κοινωνικό έργο που αφορά στην προαιώνια αμφιβολία των ανδρών για την πατρότητα των παιδιών τους. Μία λέξη, στη μεταξύ των γονιών διαμάχη, περί πατρότητας των παιδιών είναι άξια να διαλύσει γάμους και να οδηγήσει στην παραφροσύνη.
Τετάρτη 09/08/2017 Κεφάτη, απολαυστική, θελξικάρδια παιδική θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Μετά το γάμο της Χιονάτης» από το θεατρικό εργαστήρι Λαμπιόνι Θεσσαλονίκης  «… και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».
Πέμπτη 10/08/2017 Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή παρουσιάζει την «Κλυταιμνήστρα- Ο χορός της Εξουσίας», στην απολογία της για την ανατροπή της αιώνιας ετυμηγορίας της ως συζυγοκτόνου. Μια θεατρική σύνθεση του Κ.Πολιτόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη.
Παρασκευή 11/08/2017 Η παράσταση «Φόνισσα» του Α. Παπαδιαμάντη ασχολείται με τον εσωτερικό κόσμο και τον ψυχισμό  της γυναίκας, που υφίσταται την κοινωνική καταπίεση από το άλλο φύλο και από τις δομές της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου Αιχμή σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικλαϊδη.
Σάββατο 12/08/2017 Ο καταξιωμένος πολυδιάστατος ηπειρώτης καλλιτέχνης, συμπατριώτης μας Νίκος Παπακώστας θα παρουσιάσει δύο πονήματα δικής του παραγωγής με θέμα Τα μάρμαρα του Παρθενώνα και τα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο ηπειρώτης και παγκοσμίου φήμης γλύπτης κ. Θεόδωρος Παπαγιάννης, Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 21:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου