Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ 15 Δεκεμβρίου 2015, 10 χρόνια το ελληνικό θέατρο χωρίς τον Δημήτρη Κεχαΐδη.

                                     

     
                                                       ΟΙ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ

15 Δεκεμβρίου 2015, 10 χρόνια το ελληνικό θέατρο χωρίς τον Δημήτρη Κεχαΐδη.


Εδώ είμαστε και φέτος, οι ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΙ. αργήσαμε αλλά είμαστε παρόντες στην πλατεία μας, την Πλατεία Βικτωρίας. Η παρέα μας ξεκινά τις παρουσίες με δύναμη, τη δύναμη του Δημήτρη Κεχαΐδη. Δέκα χρόνια ο Δημήτρης Κεχαΐδης λείπει απ' το θέατρο, λείπει από τους  φίλους του, τους συγγενείς του, απ' όσους τον αγάπησαν.
Θα τιμήσουμε τον Δημήτρη Κεχαΐδη με αναδρομή στο έργο του και πολύ καλή παρέα. Θα διαβαστούν αποσπάσματα από έργα του Δημήτρη και της Ελένης Χαβιαρά η οποία θα είναι κοντά μας και η οποία μας συμβουλεύει με τη σοφία της και τις γνώσεις της.
 Για τον Δημήτρη Κεχαΐδη θα μιλήσουν φίλοι του, συνεργάτες του, θαυμαστές του, και θα διαβάσουν ηθοποιοί που δούλεψαν μαζί του αλλά και πιο νέοι που δεν τον γνώρισαν, όμως τον λάτρεψαν από τα έργα του που δεν σταμάτησαν ποτέ ν' ανεβαίνουν και που είναι ευαγγέλια στη διδασκαλία των νέων ηθοποιών. 
Ομιλητές ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Μαρκόπουλος και ο Θωμάς Τσαλαπάτης.
Θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα: “Η βέρα”, “Κατάσταση μη αναστρέψιμος”, “Δάφνες και Πικροδάφνες”, “Με δύναμη απ' την Κηφισιά” και “Το Τάβλι”.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Βασίλης Βασιλάκης, Ανδρέας Μαυραγάνης, Νίκος Ορφανός, Μάνια Παπαδημητρίου, Νιόβη Πεπέ, Γιώτα Φέστα, Χάρης Φλέουρας, Δήμητα Χατούπη. Στο πιάνο ο Μαρίνος Κωστόπουλος.
Θα προβληθεί από την εκπομπή “Πρόσωπα Θεάτρου” της (ΕΤ1) αφιέρωμα στον Δημήτρη Κεχαΐδη με εισαγωγή του Καρόλου Κουν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και φωτογραφία Ανδρέα Σινάνου.
Η Αθηνά Κεφαλά συντονίζει τη βραδιά.
Στο ΤΡΙΑΝΟΝ, αγαπημένο  στέκι του Κεχαΐδη, Κορδικτώνος 21 & Πατησίων 101, όπου η Μαρία Λυσικάτου Παπαγεωργίου στηρίζει πάντα τους ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΟΥΣ και τη γειτονιά μας.

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 21:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου