Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

     
   ΛΥΚΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
                     ΒΟΛΟΥ
          Έτος ίδρυσης 1920
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κοραή 79, 383 33 Βόλος
Τηλ & Φαξ : 24210 33938
e-mail: likioelinidonvolou@gmail.com














Βόλος,   8.5.   2015
Αρ.  Πρωτ:  624

                                                                                   
                                                           
Προς:
Τα μέλη και φίλους του ΛΕΒ


            Αγαπητά μέλη του ΛΕΒ, αγαπητές μας φίλες και φίλοι,  

                Συνεπείς στην υπόσχεση της άμεσης ενημέρωσής σας,  επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωστοποιήσουμε τις δράσεις που δρομολογήσαμε  για το τρέχον δίμηνο, Μάιο-Ιούνιο 2015:

1.      Κυριακή 17 Μαΐου,  13:00-15:00: από μετάθεση η προβολή της εκπομπής «Αλάτι της Γης»,  από τη ΝΕΡΙΤ, στην οποία θα παρουσιαστεί το βολιώτικο και πηλιορείτικο αλάτι με το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας.
2.      Παρασκευή 22 Μαΐου, μουσειακός χώρος του ΛΕΒ, 20.00:  έκθεση των δημιουργιών των συμμετεχόντων στο φετινό σεμινάριο  κούκλας, ντυμένης με παραδοσιακές φορεσιές. Μια καλλιτεχνική εργασία  που έγινε με την επιμέλεια της γλύπτριας και εκπαιδευτικού Κατερίνας Σαμαρά. Παράλληλα  θα γίνει και η παρουσίαση του έργου ζωγραφικής που δωρίθηκε στο Λύκειο από τον διακεκριμένο ζωγράφο Γιάννη Μιχαηλίδη από την συλλογή του με τίτλο «Σκραπ».
3.      Τρίτη 26 Μαΐου, μουσειακός χώρος του ΛΕΒ, 20.00: ανοικτή παρουσίαση του βιβλίου,  με τίτλο «ο τελευταίος έρωτας» του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,  Νίκου Κυριαζή από τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης του ΛΕΒ. 
4.      Πέμπτη 28 Μαΐου, κήπος του ΛΕΒ, 20.00:  Πολυπολιτισμικό πάρτι στον κήπο του Λυκείου με πρωταγωνίστριες τις συμμετέχουσες στο σεμινάριο μαθημάτων   «Νέων Ελληνικών»,  που οργάνωσε το ΛΕΒ αφιλοκερδώς για  γυναίκες ομογενείς και αλλοδαπές, μετανάστριες και πρόσφυγες,  στο διάστημα από Νοέμβριος 2014-Μάϊος 2015. 
5.      Κυριακή 7 Ιουνίου- οικία Μπορλότου Άνω Λεχώνια, 19.30: «Ο Καραγκιόζης νταντά»:  παράσταση Καραγκιόζη με πρωταγωνιστές τους μαθητές  του εργαστηρίου του ΛΕΒ με αντικείμενο το θέατρο σκιών, που έγινε φέτος  με  την εποπτεία του δάσκαλου καραγκιοζοπαίχτη, Παναγιώτη Φιλιππίδη. Παράλληλα θα γίνει έκθεση των έργων των παιδιών (φιγούρες ηρώων Καραγκιόζη) που φιλοτεχνήθηκαν με την επιμέλεια της εκπαιδευτικού- εικαστικού Κ.Σαμαρά. Είσοδος ελεύθερη
6.      Δευτέρα  15 Ιουνίου-θερινό θέατρο Bόλου «Μ. Μερκούρη»,  20.30: ετήσια καθιερωμένη παράσταση παιδικών –εφηβικών χορευτικών ομάδων του ΛΕΒ,  με τίτλο «όλα τα πουλάκια ζυγά-ζυγά, τα χελιδονάκια ζευγαρωτά». Μια παράσταση αφιερωμένη στα ζώα και τα πτηνά που μας περιβάλλουν και που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για αμέτρητα δημοτικά τραγούδια και χορούς.    Είσοδος: 5 ευρώ
7.      Tρίτη 23 Ιουνίου –εργαστήρια χειροτεχνίας (Δον Δαλεζίου-Ρ. Φεραίου), 19.30: Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών από τα εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου (υφαντικής, κεντήματος, πλεκτικής και ραπτικής) της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου.
8.      Παρασκευή 26 Ιουνίου, προαύλιο Γυμνασίου  Αλμυρού, 20.30: ανοικτό στο κοινό μικρό χορευτικό φεστιβάλ με τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών ομάδων του Βόλου, του Αλμυρού, της Λήμνου και της Λάρισας. Είσοδος ελεύθερη.
9.      Κυριακή 28 Ιουνίου,  παραλία –Άγιος Κωνσταντίνος,  ώρα 21.00: «Ανεμοχορεύουν και ελαφροπατούν στα κύματα του Αιγαίου», ανοικτή χορευτική παράσταση ενταγμένη στον ετήσιο κύκλο της Μαγνήτων Κιβωτός. Μια εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτισμό της θάλασσας, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, του Λυκείου των Ελληνίδων Λήμνου και του Ομίλου Νέων Καρπάθου. 

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία,  μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά με τη Γραμματεία του ΛΕΒ  στα τηλέφωνα: 2421033938 και 2421305753.  

          Σας χαιρετούμε και σας ευχόμαστε να έχετε καλό καλοκαίρι!




Με τιμή

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.                                                              Η Γ. Γραμματέας


   Μαρία Σπανού                                                                      Άννα Κουτσελίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου