Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Κατάσταση και προοπτικές της λαογραφίας σήμερa, Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 κατά τις απογευματινές ώρες (5-9) στο Αμφιθέατρο Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Διδότου 12, 106 80
 Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας,
 Το ΔΣ της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας σάς προσκαλεί στην επιστημονική εκδήλωση Κατάσταση και προοπτικές της λαογραφίας σήμερα (με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των 14 τόμων της λαογραφικής σειράς του Β. Πούχνερ, εκδόσεις Αρμός 2009-2017).
 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 κατά τις απογευματινές ώρες (5-9) στο Αμφιθέατρο Τρίτση του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).

Πρόγραμμα Εκδήλωσης
Χαιρετισμοί από τον πρόεδρο Μ. Γ. Μερακλή, τον γεν. γραμμ. Μηνά Αλ. Αλεξιάδη και τον εκδότη Γιώργο Χατζηιακώβου.
 Εισηγήσεις:
Μανόλης Βαρβούνης, Θρησκευτική Λαογραφία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά το λαογραφικό έργο του Βάλτερ Πόυχνερ.

Άννα Λυδάκη, "Ώρα της αλήθειας, ώρα της ομορφιάς…". Θεωρία και αισθητική στο έργο του Βάλτερ Πούχνερ.

Ανδρομάχη Οικονόμου, Έρευνα, μελέτη και μουσειακή εκφορά του υλικού πολιτισμού: θεωρητικές - μεθοδολογικές προσεγγίσεις και εφαρμογές στην ελληνική λαογραφία.

Ιωσήφ Βιβιλάκης, Η συνομιλία λαογραφίας και θεατρολογίας. Ρέα Κακάμπουρα, Αξιοποιώντας τη Λαογραφία του Βάλτερ Πούχνερ στο πλαίσιο μιας Κριτικής Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης.

Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Η λαογραφία ως θεωρία και «πρακτική»: ο λαϊκός πολιτισμός από τη σκοπιά της πολιτιστικής κληρονομίας και της δημόσιας λαογραφίας.

 Γιώργος Κατσαδώρος, Η υπερνίκηση του τέρατος με αφορμή τις παραμυθολογικές μελέτες του Βάλτερ Πούχνερ. Πώς διαμορφώνεται σήμερα η εικόνα του δράκοντα;

Γιώργος Κούζας, Μεταξύ φαντασίας και κοινωνικής πραγματικότητας: Παραμύθι, πολιτιστική βιομηχανία και μαζική κατανάλωση.

Βάλτερ Πούχνερ, Το στίγμα μιας προσπάθειας. * Στη συνέχεια θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα με θέμα Κατάσταση και προοπτικές της λαογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου