Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Δύο συναυλίες της Πάτι Σμιθ στην Αθήνα Θα γίνουν το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Piraeus Academy






H Πάτι Σμιθ, μια από τις σημαντικότερες φιγούρες της ροκ επιστρέφει στην Ελλάδα για δυο ιδιαίτερες συναυλίες στο Piraeus Academy.

Η Σμιθ θα ανέβει στη σκηνή του Piraeus Academy το Σάββατο 25 Ιουνίου, για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της ολόκληρο τον πρώτο της δίσκο, Horses, μαζί με ένα best of setlist με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Παράλληλα, μια ημέρα μετά, την Κυριακή 26 Ιουνίου, προστίθεται και δεύτερη συναυλία στον ίδιο χώρο (μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό), όπου η Σμιθ θα δώσει ένα ακουστικό σόου με πολλά από τα αγαπημένα της τραγούδια. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεύτερο live θα είναι αποκλειστικά για καθήμενους.

Το φθινόπωρο του 1975 η Πάτι Σμιθ μαζί με το συγκρότημα της μπήκαν στα Electric Lady Studios για να ηχογραφήσουν έναν από τους πλέον επιδραστικούς δίσκους στην ιστορία της ροκ μουσικής, σημείο αναφοράς για δεκάδες μουσικούς του τότε και του σήμερα, το Horses. «Θα είναι μια αληθινή γιορτή. Μια περήφανη επέτειος», δήλωσε η Πάτι Σμιθ όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει και πάλι στην περιοδεία της ολόκληρο το ντεμπούτο άλμπουμ της. Oι Λένι Κέι και Τζέι Ντι Ντόχερτι, αυθεντικά μέλη του πρώτου της γκρουπ θα την συνοδέψουν σε ένα περιορισμένο αριθμό συναυλιών στην Ευρώπη, στα οποία συγκαταλέγεται και αυτό της χώρας μας.

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου. Η ελευθερία», αυτό είχε δηλώσει η Σμιθ όσο ο κόσμος αγκάλιαζε την μουσική της και τα Gloria και Free Moneyγνώριζαν πρωτοφανή επιτυχία.

Η δισκογραφία της φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Ακολούθησαν σπουδαίοι δίσκοι στην καριέρα της (Radio Ethiopia, Easter), αποδεικνύοντας πως ένα αστέρι της ροκ είχε γεννηθεί.

Αντισυμβατική, δυναμική, ποιήτρια και μουσικός, γεμάτη ενέργεια της άφηνε άναυδους κοινό και κριτικούς στις συναυλίες της, κατάφερε να γίνει συνώνυμο της έννοιας του καλλιτέχνη που τολμά, οραματίζεται, αντιστέκεται μα πάνω από όλα γεννά τέχνη. «Ένας καλλιτέχνης φορά το έργο του στη θέση των πληγών του», είχε δηλώσει, ενώ οι μουσικόφιλοι και όχι μόνο βρήκαν στους ήχους του People Have The Power έναν μοναδικό και αξεπέραστο ύμνο αντίστασης σε όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας κάνουν να χάνουμε την πίστη μας στην ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου